BERNI MEDOF UMRO U ZATVORU: Upravo objavljena hitna vest
Berni Medof, Foto: Profimedia

SEVERNA KAROLINA

BERNI MEDOF UMRO U ZATVORU: Upravo objavljena hitna vest

Prošle godine, Medofovi advokati podneli su sudske papire kako bi pokušali da 82-godišnjaka puste iz zatvora tokom pandemije korona virusa

Objavljeno: 15:55h

Berni Medof, finansijer koji se izjasnio krivim za organizovanje najveće Ponzijeve šeme u istoriji, umro je u saveznom zatvoru, izjavila je u sredu osoba upozanta sa tim pitanjem.

Medof je umro u Federalnom medicinskom centru u Butneru, u Severnoj Karolini, očigledno iz prirodnih razloga, rekla je ta osoba. Osoba nije bila ovlašćena da javno govori i razgovarala je sa AP pod uslovom anonimnosti.

Prošle godine, Medofovi advokati podneli su sudske papire kako bi pokušali da 82-godišnjaka puste iz zatvora tokom pandemije korona virusa, rekavši da je bolovao od završne faze bubrega i drugih hroničnih medicinskih stanja. Ovaj zahtev je odbijen.

Medof je priznao da je decenijama koristio hiljade klijenata, ulažući milijarde dolara u investicije.

Poverenik kojeg je imenovao sud povratio je više od 13 milijardi dolara od procenjenih 17.5 milijardi koje su investitori uložili u poslovanje Medofa. U vreme njegovog hapšenja, lažne izjave sa računa govorile su klijentima da poseduju imovinu vrednu 60 milijardi dolara.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/huffpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.