DOBAR I ODGOVORAN PARTNER! URSULA FON DER LAJEN: EU fokusirana na vakcine Fajzer/Biontek
Ursula fon der Lejen, Foto: Printscreen

važno

DOBAR I ODGOVORAN PARTNER! URSULA FON DER LAJEN: EU fokusirana na vakcine Fajzer/Biontek

Ursula fon der Lajen naglašava da EU mora da se pripremi za budućnost i pobedu nad virusom što, prema njenim rečima, podrazumeva moguće buster doze kako bi se produžio imunitet, a ako se pojave novi sojevi virusa i na razvoj prilagođenih vakcina

Objavljeno:

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, najavila je će EU u drugom kavrtalu 2021. godine dobiti dodatnih 50 miliona doza vakcine kompanje Fajzer Bajontek kako proces vakcinacije ne bi bio ugrožen problemima u isporuci vakicna drugih kompanija.

Dogovorili smo sa kompanijom Fazjer i Bajontek da još jednom ubrzamo isporuku vakcina. To znači da će 50 milliona dodatnih doza vakcine Fajzer Bajontek biti isporučeno EU u drugom kvartalu 2021. godine što će ukupan broj doza te vakcine u EU podići na 250 miliona samo u drugom kvartalu, kaće Lajen.

Predsednica EK, Ursula fon der Lajen, dodaje da će se EU i u budućnosti u najvećoj meri oslanjati na saradnju sa kompanijom Fajzer Bajontek koja se pokazala kao dobar i odgovoran partner.

Potrebno nam je da se fokusiramo na tehnologije koje su dokazale svoju vrednost kao što su mRNA vakcine. Na osnovu toga ulazimo u pregovore sa Bajontek Fajzerom za treći ugovor koji predviđa 1, 8 milijardi dodatnih doza vakcina tokom 2022 i 2023. godine, kaže Lajen.

Ona dodaje da će ugovori sa drugim kompanijama možda uslediti, kao i da će sve doze i osnovne komponente vakcina biti prizvedene na tlu EU.

Ursula fon der Lajen naglašava da EU mora da se pripremi za budućnost i pobedu nad virusom što, prema njenim rečima, podrazumeva moguće buster doze kako bi se produžio imunitet, a ako se pojave novi sojevi virusa i na razvoj prilagođenih vakcina.

Bonus video:

01:50

Antivakseri ne znaju šta sadrže najobičniji antibiotici

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.