GEJ PAR JE PRONAŠAO BEBU U METROU I USVOJIO JU JE: Dečak je sada porastao, a njihova priča se ČITA U DAHU!
Deni Pit i Kevin Stjuart, Foto: Printscreen

slučajnost ili sudbina?

GEJ PAR JE PRONAŠAO BEBU U METROU I USVOJIO JU JE: Dečak je sada porastao, a njihova priča se ČITA U DAHU!

Nakon što je pronašao napuštenu bebu, sudija je Danija pitala želi li on usvojiti dete. Imala je dobar osećaj u vezi njih dvoje. Danas je Kevin uspešan mladi student, a njegovi očevi ne mogu zamisliti život bez njega

Objavljeno:

Deni Stjuart (55) i Pit Merkurio (52) ove će godine proslaviti 21. rođendan svog sina Kevina. Pit je o njihovoj neobičnoj porodici i sudbonosnom susretu koji ih je sve spojio napisao i dečju knjigu 'Our Subway Baby' (Naša beba iz podzemne železnice).

Njihova priča započela je u avgustu 2000. godine kada se Dani išao da se nađe sa svojim partnerom Pitom, s kojim je tada bio već tri godine u vezi, na večeri. Dok je bio na stanici podzemne železnice, primetio je čudni smotuljak naslonjen na zid, ali pretpostavio je da se radi o nekoj lutki. Ali smotuljak se pomaknuo i Deni je shvatio da se radi o živoj bebi. Maleni je još imao i pupčanu vrpcu na sebi.

- Beba je na sebi imala tamnu majicu dugih rukava i pokušao sam pozvati neke od prolaznika da mi pomognu, ali niko se nije obazirao na mene. Tada sam otrčao do govornice kako bih pozvao policiju - prisetio se Deni.

Nazvao je i Pita da mu kaže šta se dogodilo, a kada su policajci stigli, odveli su bebu u bolnicu.

- Ovo nije kraj. Ne može ti beba pasti u život na ovaj način i samo nestati - rekao je tada Pit Deniju.

- Imaš pravo. Verovatno ćemo na njega misliti ostatak života. Trebalo bi nekako ostati u kontaktu s njim da mu možemo poslati čestitku za rođendan svake godine - odgovorio mu je Deni.

Već sledeći dan Deni je otišao do bolnice da bi video kako je bebi, ali su mu rekli da u posetu smeju doći samo članovi porodice. Ipak, pedijatar mu je rekao kako su bebi dali nadimak Ejs jer ga je Deni pronašao blizu mesta na kojima prolaze vozovi i E, J i S te da će maleni biti predan starateljima.

Nije prošlo puno vremena i Denija su kontaktirali iz Administracije za dečje službe te su ga zamolili da bude prisutan na saslušanju o bebi koje je bilo na rasporedu u decembru 2000. na porodičnim sudu.

Tamo ga je čekalo prelepo iznenađenje.

- Gospodine Stjuart želim vam objasniti šta se ovde događa. U slučaju kada imamo bebu koja je napuštena, želimo je smestiti kod staratelja koji će se brinuti o njoj pre usvajanja što pre možemo. Jeste li vi možda zainteresovani za usvajanje ove bebe? - upitao ga je tada sudija.

Deni se šokirao, jer mu do tada nije na pamet palo da bi on usvojio bebu.

- Iako o tome nisam pre razmišljao, od kada mi je to rekla, nisam se mogao oteti utisku da smo nekako povezani. Osećao sam kako ovo nije prilika, nego dar, a kako možeš reći 'ne' takvom poklonu - rekao je u razgovoru za BBC.

Iako je postupak usvajanja inače dugotrajan, sudija mu je objasnio kako će ovlašćena ubrzati postupak u slučaju kada se radi o napuštenoj deci. Deni je pristao i onda je odmah po izlasku iz sudnice nazvao Pita da mu kaže šta se dogodilo.

Pete je prvo rekao 'ne' i počeo nagovarati Denija da kaže sudijii kako se predomislio. Par se celu sledeću nedelju svađao zbog odluke, a Pit je istakao da ne mogu priuštiti bebu te da još i sami žive s cimerom. Ustvari, zamalo su raskinuli jer je Deni insistirao da usvoje bebu, a Pit je bio protiv.

Ipak, Pit je pristao da vidi bebu pre privremenih staratelja naredne nedelje i kada je primio malenog u naručje, odmah je 'osetio val topline'.

- Maleni je primio moj prst celom svojom šakicom jako snažno. Samo je gledao u mene i ja u njega. Bilo je kao da je pronašao tačku u mom prstu koja je otvorila moje srce i u tom sam trenutku shvatio da bih mu mogao biti roditelj, jedan od njegovih očeva - prisetio se Pit kako ga je maleni osvojio.

Par je bebi dao ime Kevin, a sudija im je dopusto da ga odvedu kući nekoliko dana pre Božića.

Svi zajedno proveli su čarobni Božić i uživali kao porodica. Proces usvajanja završen je godinu dana kasnije, ali svo to vrieme Kevin je bio kod njih, uz dopuštenje suda. Na poslednjem saslušanju, Pitje pitao sudiju zašto je pitala Denja je li zainteresovan za usvajanje na onom prvom saslušanju.

- Imala sam dobar osećaj. Jesam li pogrešila? - rekla je, čestitala nam i otišla iz sudnice, prisetio se Pete.

Kevin Denija zove Dedi, a Pita Papi, a to im je zgodno i jer su to početna slova njihovih imena.

Kada je Kevin odrastao, očevi su mu napravili ilustriovanu knjižicu o njegovoj jedinstvenoj priči, a dečaku se ona toliko svidela da ju je odneo i u školu kako bi ju pokazao pred celim razredom.

U Nju Jorku su istospolni brakovi legalizovani 2011. pa su se Deni i Pit odlučili venčati.

- Zašto ne pitate sudiju koja je bila zadužena za moje usvajanje da vas venča? - predložio im je Kevin, a paru se ideja jako svidela.

Pit je odmah pisao sudu i pitao seća li ih se sudija i da li je voljna venčati ih.

- Nazvali su nas sa suda nakon nekoliko sati i rekli da nas se sudija seća i da je oduševljena idejom da ih venča. Samo smo trebali odabrati datum i vreme - ispričao je Pit.

Tokom venčanja Kevin je bio nervozan što će upoznati sudiju, koju je do tada poznavao samo iz albuma koji su njegovi očevi napravili za njega. Kada ga je videla, odmah su se zagrlili.

- Kada smo se nakon tog emotivnog susreta napokon setili zašto smo tamo, Deni i ja smo krenuli razmeniti zavete, a ja sam se setio neverovatnih događaja koji su nas doveli do tog trenutka. Mi nismo trebali biti tamo, dva muškarca, sa sinom o kojem nismo nikada sanjali, pred ženom koja je promienila i obogatila naše živote više nego što je mogla sanjati. Ali, bili smo tamo, zahvaljujući sudbonosnom otkriću i dobrom osećaju sudije - rekao je Pit.

- Ta žena, koja je razlog zašto smo porodica, sada je bila ta pred kojom izmenjujemo zavete. Napravili smo puni krug - dodao je Deni.

Sudija im je tada i dodatno objasnila zašto je pitala Denija za usvajanje pre toliko godina. Rekla je da je bebama potrebna povezanost s nekim i u tom trenutku Kevinova najjača povezanost bila je upravo s Denijem, a ona je u vezi svega imala dobar osećaj.

Dve decenije kasnije, Kevin je student, svira klavir i gitaru, trči maratone, a proveo je i nekoliko godina plešući u američkom Nacionalnom plesnom institutu.

Od svojih očeva viši je gotovo za glavu. Pit ga opisuje kao empatičnog, dragog, smešnog i punog poštovanja te kaže kako njih trojica uživaju u posetama Nacionalnim parkovima i gledanju utakmica Nju Jork Metsa.

- Ne mogu zamisliti kako bi moj život izgledao da nije sve ovako ispalo. Moj život je sada jako bogat i ispunjen. Kevin je promenio moj celi pogled na svet, celu moju perspektivu. Nisam znao da postoji toliko duboka ljubav u svetu dok mi sin nije ušao u život - rekao je Deni.

Pit je prošle godine od knjige koju su on i Deni napravili za Kevina napravio dečju slikovnicu 'Our Subway Baby' (Naša beba iz podzemne železnice). Iskustvo njihove porodice pretvorio je i u film koji je nazvao 'Found' (Pronađen), piše Daily Mail.

Bonus video:

01:15:41

REDAKCIJA 09.04.2021.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.