NE ZANIMA ME KOJE JE, SAMO MI DONESITE PIVO: 11 gafova PRINCA FILIPA koji će se večno PAMTITI! (VIDEO)
Princ Filip i Kraljica Elizabeta II, Foto: AP

USPOMENE!

NE ZANIMA ME KOJE JE, SAMO MI DONESITE PIVO: 11 gafova PRINCA FILIPA koji će se večno PAMTITI! (VIDEO)

Rođen kao princ Filipos od Grčke i Danske, često je bio poznat i po britkom jeziku, gafovima pa čak i neumesnim komentarima

Objavljeno:

Svet je obišla vest da je preminuo britanski princ Filip u 99. godini.

Rođen kao princ Filipos od Grčke i Danske, često je bio poznat i po britkom jeziku, gafovima pa čak i neumesnim komentarima.

Iako se pre nekoliko godina povukao iz javnosti, britanski mediji su se podsetili najzanimljivijih momenata vojvode od Edinburga.

Spavaćica?

Tokom posete Nigeriji 2003. godine, predsedniku, koji je bio obučen u tradicionalnu nošnju, poručio je: "Izgledate kao da ste se spremili za spavanje!".

Konji

Njegova ćerka, princeza Ana, veliki je ljubitelj konja. Još 70-ih godina, princ Filip je rekao: "Ukoliko ne prdi ili ne jede seno, ona nije zainteresovana".

Razgovori sa drugim kulturama

2002. godine, kada je posetio Aboridžinski kulturni park u Australiji, pitao je jednog biznismena-domoroca: "Da li i dalje bacate koplja jedni na druge?". Vilijam Brim je odgovorio: "Ne, ne radimo to više".

Arhitektonski saveti

Kada je zajedno sa kraljicom Elizabetom posetio Ambasadu Velike Britanije u Berlinu 2002. godine, rekao je: "Ovo je bačen prostor".

Ljubitelj piva

"Ne zanima me koje je, samo mi donesite pivo", kazao je nakon što mu je italijanski premijer Đulijano Amato 2000. godine ponudio najfinija italijanska vina u Rimu.

Politika i stajling

Kada se 2007. godine sastao sa škotskom liderkom torijevaca Anabel Goldi, svidela mu se njena kravata. "Imate li gaće od tog materijala", zanimao se princ.

Tolerancija

Princ Filip i kraljica Elizabeta su bili u braku više od 70 godina. Kada je jednom prilikom govorio o braku, rekao je: "Verujte mi na reč kada kažem, kraljica ima tolerancije u izobilju".

Nestrpljiv

Ostao je zabeležen jedan momenat kada se slikao sa članovima Kluba Kraljevskih vazduhoplovnih snaga, pa je na kraju dobacio fotografu: "Ajde više je**no slikaj!".

Debeli astronaut

Učeniku Endru Adamsu, tada 13-godišnjaku, rekao je: "Previše si ti debeo da bi bio astronaut".

Susret sa mladom radnicom

Kada se 2012. sastao sa Hanom Džekson (25), radnicom jednog gradskog preduzeća, koja je nosila haljinu na rajferšlus, poručio joj je: "Uhapsili bi me kada bih raskopčao taj rajferšlus".

Kinezi

1986. godine kada je posetio britanske studente u Kini, kazao im je: "Ako ovde još malo ostanete, imaćete kose oči".

Briitanski San je izdvojio još nekoliko njegovih nezaboravnih izjava: Britanke ne umeju da kuvaju (u Britaniji 1966), Ovo proglašavam otvorenim, šta god da je to (poseta Kanadi 1969), Bla, bla, bla, ajde požuri (sa broda dobacio kraljici koja je razgovarala sa domaćinIma u Belizeu 1994), Gluvi? Pa ako ste blizu ovoga nije ni čudo što ste gluvi (tokom obraćanja mladima bez sluha u Kardifu 1999., misleći na školski orkestar), Vi ste žena, je li tako? (dok je primao poklon od jedne Kenijke 1984), Prijatna je promena da budete u zemlji kojom ne vlada narod (tokom razgovora sa paragvajskim diktatorom), Nadam se da će isključiti mikrofon (dok je pevao Elton Džon 2001)

Bonus video:

14:25

Espreso Interjvu: Ana Grozdanović

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.