STIGLI PUTINOVI LJUDI: U Damasku važan sastanak
Bašar el Asad, Foto: Printscreen

SVET

STIGLI PUTINOVI LJUDI: U Damasku važan sastanak

Državni mediji bruje o sastanku

Objavljeno:

Damask i Moskva razgovarali su u četvrtak o intenziviranju bilateralne akcije i ulaganju napora da se ublaže efekti zapadnih sankcija nametnutih sirijskom narodu i pomognu u njihovom prevazilaženju, javila je Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

To se dogodilo tokom sastanka sirijskog predsednika Bašara al Asada, specijalnog izaslanika ruskog predsednika u Siriji Aleksandra Lavrentijeva i njegove delegacije.

SANA je izvestila da su dve strane potvrdile svoju "odlučnost da nastave i intenziviraju bilateralni rad i ulože napore u pronalaženju rešenja za poteškoće koje proizilaze iz politike nekih zapadnih zemalja protiv Sirije i da ublaže efekte nepravednih sankcija nametnutih sirijskom narodu i da pomognu da se one prevaziđu".

Agencija je saopštila da je ruska delegacija potvrdila "čvrstu podršku svoje zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Sirije i odbacivanje od strane Moskve bilo kog koraka ili mere koja krši ovaj suverenitet i utiče na napore usmerene na okončanje rata protiv Sirije, eliminisanje prisustva preostalih terorističkih organizacija i obnavljanje državne kontrole nad svim njenim teritorijama".

Agencija je nastavila da je na sastanku razgovarano i o brojnim pitanjima od političkog značaja, uključujući sastanke Odbora za raspravu o ustavu, i "pritisak koji su izvršile Sjedinjene Američke Države i neke zapadne zemlje koje ometaju rad odbora".

Bonus video:

00:11
SRPSKA GLUMICA POKAZALA KRVAVO OKO: Miona Marković doživela povredu na snimanju!

SRPSKA GLUMICA POKAZALA KRVAVO OKO: Miona Marković doživela povredu na snimanju!

(Espreso/SANA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media