SPUTNJIK V: Počeli pregovori sa Nemačkom o isporuci vakcine!
Vakcina, Foto: Profimedia

krenulo je

SPUTNJIK V: Počeli pregovori sa Nemačkom o isporuci vakcine!

Vakcina "Sputnjik V" je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, podseća TAS S

Objavljeno:

Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore sa predstavnicima nemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V", saopšteno je na zvaničnom nalogu na Tviteru te vakcine.

Vakcina "Sputnjik V" je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, podseća TAS S.

Ranije danas neimenovani izvor iz nemačke vlade rekao je za Rojters da će nemačka radna grupa za vakcine razgovarati sa proizvođačima ruske vakcine "Sputnjik V" protiv kovid-19, između ostalog i o mogućnosti otvaranja dodatnih proizvodnih pogona u Nemačkoj.

Nemački ministar zdravlja Jens Špan potvrdio je u sredu da će Berlin započeti bilateralne razgovore sa Rusijom oko dogovora o nabavci vakcine.

Špan je u razgovoru za Radio VDR rekao da će bilateralni razgovori biti fokusirani na kolicine koje bi proizvođači vakcine mogli da isporuče i kada.

Bonus video:

01:50

Antivakseri ne znaju šta sadrže najobičniji antibiotici

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.