IRAČKA VOJSKA SPRŽILA PLANINU: 60 mrtvih prosle BRUTALNOG NAPADA!
Raketa, Foto: Printscreen/youtube

samo jako

IRAČKA VOJSKA SPRŽILA PLANINU: 60 mrtvih prosle BRUTALNOG NAPADA!

Vazdušne napade izveli su ratni avioni F-16 Iračkih vazduhoplovnih snaga (IKAF)

Objavljeno:

Iračka vojska je objavila da je 60 terorista ISIS-a eliminisano u nedavnom talasu vazdušnih napada na severni region zemlje.

Vazdušne napade izveli su ratni avioni F-16 Iračkih vazduhoplovnih snaga (IKAF). U vazdušnim napadima uništena je mreža tunela i jazbina u planinama Hamrin, koja se nalazi duž administrativne granice između provincija Saladin i Kirkuk.

Prema rečima portparola iračkog vrhovnog komandanta, ćelije ISIS-a koristile su ciljane tunele i jazbine u Hamrinu kao skrovišta.

Portparol Jehja al-Rasul rekao je da iza uspešnih vazdušnih napada stoje informacije pružene od strane vojne Službe za borbu protiv terorizma (CTS). CTS jedinice su neko vreme pratile teroriste ISIS-a u planinama Hamrina, što je dovelo do otkrića skrovišta.

- Danas potvrđujemo da su ovi vazdušni napadi rezultirali ubijanjem 60 terorista ISIS-a - rekao je Rasul u ​​izjavi.

Planine Hamrin su poznato uporište ISIS ćelija. Odatle teroristi započinju napade u Saladinu, Kirkuku i drugim delovima severnog Iraka.

IKAF je pojačao borbene operacije protiv ćelija ISIS-a u poslednjih nekoliko nedelja. Terorističkoj grupi naneti su veliki gubici. Ipak, ćelije grupe i dalje rade u severnom i zapadnom delu Iraka.

Bonus video:

00:21

LANSIRAO AUTOMOBIL KAO DA JE RAKETA! Mrtav pijan seo za volan i napravio totalni džumbus! (VIDEO)

(Espreso / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.