HEROJSKI PODVIG RUSKIH LEKARA NA DALEKOM ISTOKU: Usred OGROMNOG požara izvršili operaciju na otvoreno srcu! (VIDEO)
Daleki istok Rusije, Foto: Printscreen/Youtube

heroji!

HEROJSKI PODVIG RUSKIH LEKARA NA DALEKOM ISTOKU: Usred OGROMNOG požara izvršili operaciju na otvoreno srcu! (VIDEO)

Guverner Amurske oblasti Vasilij Orlov sada priprema nagrade za lekare

Objavljeno:

Hirurzi na ruskom Dalekom istoku uspešno su izvršili operaciju na otvorenom srcu uprkos izbijanju većeg požara u svojoj bolnici u petak.

Veruje se da je kvar na ožičenju izazvao požar u centru za kardiohirurgiju u gradu Blagoveščensk, rekli su regionalni tužioci državnim medijima. Otprilike 120 osoblja i pacijenata evakuisano je dok se plamen proširio na 1.600 kvadratnih metara krova zgrade.

Tim od osam hirurga, koji su već počeli da operišu svog pacijenta, ostao je u operacionoj sali na prvom spratu kako bi dovršio postupak, jer nije mogao da se zaustavi postupak, rekao je gradonačelnik grada na Telegramu.

Operacija je uspešno završena, a hirurzi i njihov pacijent evakuisani su iz zgrade, citirao je Interfaks izvor. Pacijent je prebačen u regionalnu bolnicu na postoperativnu negu u stabilnom stanju, dodao je izvor.

Operaciona sala je tokom požara dobijala struju putem posebnog kabla, a vatrogasci su bili u pripravnosti kako bi osigurali da se dim ne širi u sobu, saopštile su vlasti.

Požar je suzbijen uz pomoć 59 vatrogasaca i 28 komada opreme, tvrdi regionalno Ministarstvo za vanredne situacije a prenosi državna novinska agencija TASS.

Guverner Amurske oblasti Vasilij Orlov sada priprema nagrade za lekare, napisao je na svom kanalu Telegram.

Bonus video:

00:47

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Dajana Paunović

(Espreso/Moscow Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.