LAVROV SE OBRUŠIO NA BAJDENA: Uputio mu je STRAVIČNE REČI!
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

eto tako

LAVROV SE OBRUŠIO NA BAJDENA: Uputio mu je STRAVIČNE REČI!

"Ono što smo čuli u intervjuu američkog predsednika Džoa Bajdena je bila nečuvena retorika bez presedana", rekao je Lavrov

Objavljeno:

Moskva ne traži konfrontaciju sa Zapadom, poručuje ruski ministar spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov oštro je osudio retoriku američkog predsednika Džozefa Bajdena u intervjuu u koji je dao za američki ABC.

Lavrov je za ruske medije ocenio da se Vašington ponaša kao "huligan iz dvorišta".

"U detinjstvu smo se svi igrali u dvorištu. Iz ulaza su se skupljala dečica različitih uzrasta, različitih vaspitanja – tada smo živeli svi zajedno. I uvek su u dvorištu bila dva-tri glavna huligana koji su sve postrojavali, kažnjavali, terali da čiste cipele, otimali novac – nekakve kopejke koje bi majka dala za piroške, za doručak", rekao je šef ruske diplomatije.

"Ali prolazile bi dve, tri, četiri godine i ti mališani su rasli i postajali sposobni da odgovore", dodao je Lavrov, ističući da u toj situaciji "Rusija čak ni ne treba da poraste".

On je istakao da Moskva ne traži nikakvu konfrontaciju i dodao da je ruski predsednik Vladimir Putin učtivo i diplomatski reagovao na "nečuvenu retoriku bez presedana" američkog predsednika Džozefa Bajdena.

"Ono što smo čuli u intervjuu američkog predsednika Džoa Bajdena je bila nečuvena retorika bez presedana", rekao je Lavrov.

Bajden je intervjuu za ABC upozorio da će ruski predsednik "platiti cenu" nakon novog izveštaja američke obaveštajne zajednice koji je zaključio da je Kremlj bio umešan u izbornu trku u Beloj kući 2020. godine.

Lavrov je ranije izjavio da je sučeljavanje Zapada i Rusije dotaklo dno, ali postoji nada da svi shvataju rizike povezane sa time.

Bonus video:

02:02

ISTORIČAR ADAMOVIĆ: Treba strepiti posle promene u Beloj kući, vraćaju se omražene ličnosti iz 90-ih (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.