ZEAV UPUTIO APEL KINI: Traži da ubrzaju isporuku 200.000 sinofarm vakcina Severnoj Makedoniji!
Zoran Zaev, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

UGOVORENE VAKCINE

ZEAV UPUTIO APEL KINI: Traži da ubrzaju isporuku 200.000 sinofarm vakcina Severnoj Makedoniji!

Zaev je to rekao na sastanku sa Fenghom u vladi u Skoplju, kojem je pristvovala i ministarka odbrane Severne Makdonije Radmila Šekerinska

Objavljeno:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je danas od ministra odbrane Kine Vei Fengha da prenese nadležnim kineskim institucijama da njegova vlada očekuje da se ubrza isporuka ugovorenih 200.000 "sinofarm" vakcina.

Kako je saopšteno, Zaev je to rekao na sastanku sa Fenghom u vladi u Skoplju, kojem je pristvovala i ministarka odbrane Severne Makdonije Radmila Šekerinska.

"Premijer Zaev je apelovao na ministra odbrane, generala Vei Fengha, da nadležnim institucijama u NR Kini prenese da Severna Makedonija očekuje da se ubrza isporuka 200.000 vakcina kompanije 'Sinofarm', kako bi bile uključene u proces imunizacije koji počinje sutra", precizira se u saopštenji vlade u Skoplju.

Dodaje se da je kineski ministar odbrane general Fengh odgovrio da će ta poruka makedonskih vlasti odmah biti preneta nadležnim institucijama u Kini da bi se potvrdilo prijateljstvo dve zemlje u vreme aktuelne krize izazvane kovidom-19.

Premijer Severne Makdonije je na sastanku sa Fenghom rekao i da je današnja zvanična poseta delegacije Ministarstva odbrane Kine Skoplju "još jedna značajna potvrda dobrih odnosa dve zemlje, koji poslednjih godina imaju pozitivan rast".

Zaev je dodao da očekuje da će ubrzo biti završeni razgovri o ukidanju viza, ocenjujući da će to pomoći da se ostvari ambicija dve zemlje da trgovinska razmena iduće godine dostigne jednu milijardu dolara, koja je u prošloj godini bila 763 miliona dolara.

Bonus video:

01:09

Seničić pozvao građane na vakcinaciju

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.