ZORAN ZAEV: Ponovo se uvodi POLICIJSKI ČAS na teritoriji cele zemlje!
Zoran Zaev, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

severna makedonija

ZORAN ZAEV: Ponovo se uvodi POLICIJSKI ČAS na teritoriji cele zemlje!

Odukom vlade u Skoplju svi makedonski građani i stranci koji iz afričkih zemalja ulaze na teritoriju Severne Makedonije obavezno če biti upućivani u dvonedeljnu kućnu izoloaciju

Objavljeno:

Vlada Severne Makedonije danas je odlučila da uvede policijski čas od 22 sata do 5 ujutru na teritoriji cele zemlje od srede, 10. marta, do ponedeljka 22 marta, objavio je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

On je naveo da policijski čas neće važiti za putnike na međunarodnim aerodromima i u drumskom putničkom saobraćaju, a kao dozvola za kretanje će im se priznavati karte.

Špediterima i osobama koje obavljaju transport za vreme zabrane kao dozvola će se prihvatati putni nalog, dok će transporteri u tranzitu imati obavezu da zemlju napuste u roku od tri sata.

Odstupanja će važiti i za sve građane kojima zatreba hitna medicinska briga, ali za slobodno kretanje će to morati da najave na broj 192 Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Slobodno će moći da se kreću i pripadnici posebnih službi, zdravstveni radnici, pripadnici policije i vojske, uz korišćenje starih dozvola izdatih u vreme prošlogodišnje zabrane kretanja, dok će firme morati da ponovo podnesu zahtev za radnike koji rade posle 22 sata.

Odukom vlade u Skoplju svi makedonski građani i stranci koji iz afričkih zemalja ulaze na teritoriju Severne Makedonije obavezno če biti upućivani u dvonedeljnu kućnu izoloaciju.

Bonus video:

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.