ZORAN ZAEV ČESTITAO KURTIJU: "Kosovskom kolegi poželeo uspeh i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima"
Zoran Zaev, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

ODGOVORNA FUNKCIJA

ZORAN ZAEV ČESTITAO KURTIJU: "Kosovskom kolegi poželeo uspeh i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima"

Istakao da je uveren da će politički dijalog i saradnja produžiti nesmanjenim intenzitetom

Objavljeno:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestitao je Aljbinu Kurtiju ponovni izbor za premijera Kosova uz nadu da će se uskoro sresti, saopštila je danas Vlada u Skoplju.

Kako se navodi, Zaev je u pismu, kao i u jučeračnjem telefonskom razgovoru, "kosovskom kolegi poželeo uspeh u obavljanju te odgovorne funkcije i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Severne Makedonije i Kosova".

"Naša saradnja se ostvaruje kroz otvoren dijalog zasnovan na međusobnom uvažavanju i poštovanju, kroz intenzivnu ekonomsku i trgovinsku saradnju, trend za koji očekujem da će produžiti nesmanjenim intenzitetom i omogućiti produbljivanje ukupne saradnje i u drugim oblastima od uzajamnog interesa", poručio je Kurtiju premijer Severne Makedonije.

Zaev je "istakao da je uveren da će politički dijalog i saradnja produžiti nesmanjenim intenzitetom i s posebnim akcentom na evropsku i evroatlantsku integraciju i saradnju sa medjusobnom podrškom, konsultacijama i razmenom iskustva u realizaciji stateških ciljeva dve zemlje i izrazio nadu za skori susret dva premijera".

Bonus video:

01:42

Sat otkucava: Dan borbe protiv tuberkuloze

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.