DONETA ODLUKA: Rusija i Kina proizvode 60 MILIONA doza vakcine Sputnjik V!
Vakcina, Foto: Profimedia

odlučeno

DONETA ODLUKA: Rusija i Kina proizvode 60 MILIONA doza vakcine Sputnjik V!

Proizvedena količina će omogućiti vakcinaciju više od 30 miliona ljudi

Objavljeno:

Ruski fond za direktne investicije dogovorio se sa partnerom iz Kine o proizvodnji više od 60 miliona doza vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a planirano je da proizvodnja počne u maju.

- Ruski fond i jedna od vodećih kineskih biotehnoloških kompanija ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ objavljuju o sporazumu o proizvodnji više od 60 miliona doza prve u svetu registrovane vakcine protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’- navodi se u saopštenju Fonda.

Proizvedena količina će omogućiti vakcinaciju više od 30 miliona ljudi. Početak komercijalne proizvodnje planiran je za maj ove godine.

- ’Sputnjik Ve’ je jedna od najboljih vakcina protiv virusa korona na svetu koju je odobrilo više od 50 zemalja. Partnerstvo sa kompanijiom ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ za proizvodnju ‘Sputnjika Ve’ u Kini proširiće mogućnosti za proizvodnju dodatnih količina ruskog preparata, čija se potražnja povećava u celom svetu - istakao je direktor Ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 57 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Bonus video:

00:58

Stiže novi kontigent od 60.000 Fajzerovih i nove količine Sputnjik V vakcine

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.