DMITRIJ PESKOV O PRITISKU ZAPADA NA RUSIJU: Radi se o politici "MEKE SILE"!
Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen/Youtube

vidljivo golim okom

DMITRIJ PESKOV O PRITISKU ZAPADA NA RUSIJU: Radi se o politici "MEKE SILE"!

Takođe je upozorio da Rusija ne prihvata mešanje u svoje poslove i nikada tako sama ne postupa

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, govoreći o pritisku Zapada na Rusiju, rekao da se tu radi o politici „meke sile“ koja prati netrivijalno surove ciljeve.

„Znate da su se pokušaji takve, gotovo nasilne, demokratizacije osećali od trenutka raspada Sovjetskog Saveza, bili su dobro primetni, svi smo ih videli, svi ih se sećamo. Ti pokušaji se vremenom usavršavaju, sprovode se uz upotrebu sve novijih i novijih tehnoloških instrumenata“, precizirao je Peskov

On je dodao da se protiv Rusije vodi ciljana politika usmerena na obuzdavanje zemlje i da je vidljiva golim okom.

Takođe je upozorio da Rusija ne prihvata mešanje u svoje poslove i nikada tako sama ne postupa.

„Znate da Rusija nikada nije prihvatala mešanja u svoje unutrašnje poslove, nikada to sama ne čini, kategorički se protivi tome kada se to dešava. Cenimo kulturne razmene, razmene u sferi civilnog društva i tako dalje. Ali ne u formatu nametanja vrednosti koje se kod nas smatraju nezakonitim, a što se takođe dešava“, precizirao je Peskov.

Podsetimo, ranije je ministar odbrane Rusije Andrej Iljnicki rekao da zapadne zemlje izbegavaju direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom, jer je ona u stanju da im nanese nedopustivu štetu pomoću svog nuklearnog oružja i savremenom vojskom, ali zato je Zapad na čelu sa SAD pokrenuo protiv Rusije informaciono-hibridni rat.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je saopštio da se u inostranstvu vodi ciljana informativna kampanja protiv dostignuća Rusije. Kako je dodao, Rusija se suočava sa doslednom agresivnom politikom, usmerenom na sprečavanje razvoja zemlje i stvaranje problema, a sve se čini da bi se „zemlja oslabila i stavila pod spoljnu kontrolu“.

Bonus video:

02:34

BUĐENJE KULTUROM: Natalija Živančević

(Espreso/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.