PAPRENE KAZNE ZA SVE KOJI BEZ OPRAVDANOG RAZLOGA IDU U INOSTRANSTVO: Engleska uvodi kažnjavanje u skopu novih mera?
Zabrana putovanja na snazi najmanje do kraja juna, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

SPECIJALAN ZAKON

PAPRENE KAZNE ZA SVE KOJI BEZ OPRAVDANOG RAZLOGA IDU U INOSTRANSTVO: Engleska uvodi kažnjavanje u skopu novih mera?

Ovaj predlog mogao bi da postane specijalni zakon, a o njemu će se glasati u četvrtak u parlamentu

Objavljeno:

Engleska bi u sklopu novih epidemioloških pravila mogla da uvede kažnjavanje svih onih koji bez opravdanog razloga pokušaju da otputuju u inostranstvo, prenosi BBC.

Vlasti su odlučile da će sve one koji se odluče na odlazak u inostranstvo kazniti sa 5.000 funti (oko 5.800 evra). Ovaj predlog mogao bi da postane specijalni zakon, a o njemu će se glasati u četvrtak u parlamentu.

Dobar deo društva u Velikoj Britaniji je pod lokdaunom, a prema trenutnom planu ublažavanja mera, najraniji datum kada bi građani Engleske mogli da putuju u inostranstvo na odmor je 17. maj.

Ipak, novi rast slučajeva zaraze u kontinentalnoj Evropi, kao i sporo vakcinisanje, naterali su engleske vlasti da preispitaju svoju odluku, a zabrana putovanja mogla bi da bude na snazi najmanje do kraja juna. S druge strane, pravilo o putovanju bez obaveznog karantina po povratku moglo bi bda bude na snazi do kraja avgusta.

Ministar zdravlja Met Henkok rekao je da su ograničenja putovanja u inostranstvo nužna kako bi se zaštitili od uvoza velikog broja slučajeva i novih varijanti.

Iako još nema službene potvrde, britanske vlasti planiraju da uvedu kartu epidemioloških rizika za druge zemlje, a prema tome će se određivati i šta turiste čeka po povratku sa putovanja.

Bonus video:

01:23

Čen Bo, ambasadorke Kine u Srbiji

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.