MLADIĆ PRETUČEN NA KUĆNOM PRAGU ZATO ŠTO SE IZJAŠNJAVA KAO SRBIN: "Udarali su me nogama i palicama"! (VIDEO)
Haris Jovan Mataradžija, Foto: Printscreen/Youtube

rođen u mešovitom braku

MLADIĆ PRETUČEN NA KUĆNOM PRAGU ZATO ŠTO SE IZJAŠNJAVA KAO SRBIN: "Udarali su me nogama i palicama"! (VIDEO)

Haris Jovan je pretučen juče, a MUP Zeničko-dobojskog kantona o ovom događaju nije se zvanično oglašavao, niti odgovarao na pozive medija

Objavljeno:

Haris Jovan Mataradžija, koji se izjašnjava kao Srbin, iako potiče iz mešovitog braka Srpkinje i Bošnjaka, pretučen je na kućnom pragu u Visokom usred belog dana.

Smatra da je razlog tome upravo to što je rođen u mešovitom braku, a izjašnjava se kao Srbin.

Haris Jovan je pretučen juče, a MUP Zeničko-dobojskog kantona o ovom događaju nije se zvanično oglašavao, niti odgovarao na pozive medija.

Na Mataradžiju su trojica napadača nasrnula dok je zatvarao vrata garaže u porodičnoj kući.

Smatra da tu nisu bili slučajno, jer i ranije je putem društvenih mreža dobijao nacionalističke pretnje, a kaže i da su došli naoružani palicama.

"Zaključavao sam vrata, kad je jedan naleteo na mene, udario me nečim, zamračilo mi se... Udarali su me nogama i palicama ispred kućnih vrata", ispričao je Mataradžija.

Dodao je da to nije prvi put i da su ga na nacionalnoj osnovi vređali kada je imao 6-7 godina i kada, kako ističe, nije ni znao šta je nacionalnost, a psovali su mu majku četničku.

Njegova sestra, Milada Mataradžija, kaže da je čula bratovljev vapaj i da je odmah zvala policiju.

"Da nisam čula i sišla, ubeđena sam da bi ga ubili", rekla je ona.

Dok je pokušavao da zaštiti sina, napadu i pretnjama izložen je bio i Harisov otac Adem.

Harisu je pružena medicinska pomoć i u Visokom i u zeničkoj bolnici, ali porodica ukazuje da su u oba nalaza konstatovane lakše telesne povrede, kao i da ih je zadobio u tuči, a ne prilikom napada.

Smatraju i da policija nastoji da prikrije da je napad motivisan nacionalizmom, jer su za počinioce najavili prekršajne naloge.

Haris Jovan je, kažu, odlučio da napusti rodno Visoko, ali ne zbog poslednjeg napada u kojem mu je i život ugrožen. Odlazi jer je i bez prava na rad, narušenog dostojanstva i prava da jasno kaže ko je.

Bonus video:

30:13

USIJANJE DANA 22.03.2021.

(Espreso/ RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.