ČUDO PRIRODE! ARGENTINA KRIJE NAJUSAMLJENIJU "PIRAMIDU" NA SVETU: Nadrealni prizor usred bele ravnice (VIDEO)
"Piramida" u Argentini, Foto: Printscreen/youtube

vau, kakva pojava

ČUDO PRIRODE! ARGENTINA KRIJE NAJUSAMLJENIJU "PIRAMIDU" NA SVETU: Nadrealni prizor usred bele ravnice (VIDEO)

Argentina ima svoju neobičnu atrakciju zvanu Kono de Arita

Objavljeno: 13:32h

Nadrealni prizor piramide koja se izdiže usred sablasno bele ravnice najviše liči na scenu iz naučno-fantastičnog filma. Ali, nije je napravio čovek i nalazi se na Zemlji - u Južnoj Americi.

Argentina ima svoju neobičnu atrakciju zvanu Kono de Arita. Reč je o prirodnoj formaciji koja niče iz slane ravnice u obliku piramide.

Samo što nije baš prava piramida već vulkan. Kako je vulkanska aktivnost bila preslaba da bi eruptirao, ovaj čudan vulkan je zadržao svoj oblik i sada "odmara" u miru.

Deluje kao da ste na nekoj drugoj planeti, pogotovo u predvečernjim satima kada pred sobom imate prizor bele ravnice, tamnog neba, piramide i punog meseca nad njom. Čak i na tolikoj nadmorskoj visini (4.500 metara) imaćete osećaj da ste u kakvoj ravnici jer se u daljini protežu još viši vulkanski vrhovi.

Nalazi se u mestu Salar de Arizaro, slanoj argentinskoj zemlji i zaravni planinskog masiva Ande. Prostire se na 1.600 kilometara kvadratnih, a po veličini je ova slana pustinja šesta u svetu i druga u Argentini (da, ipak ju je prešišala Salinas Grandes). U ovom području ne uživaju samo turisti i posetioci već i firme koje vade natrijum, litijum, kalijum i naravno – so.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.