ISIS NE BIRA ŽRTVE: Hladnokrvno ubijena tri civila, šestoro ranjeno, sudbina sedmorice ostalih NEPOZNATA! (FOTO)
Centralna Sirija, Foto: AP

bliski istok

ISIS NE BIRA ŽRTVE: Hladnokrvno ubijena tri civila, šestoro ranjeno, sudbina sedmorice ostalih NEPOZNATA! (FOTO)

Ovi incidenti otkrivaju kriminalni mentalitet terorista ISIS-a

Objavljeno:

Neidentifikovani naoružani napadači za koje se veruje da su pripadnici Islamske države (ISIS) napali su civila u potrazi za tartufima u istočnom delu Homsa u centralnoj Siriji.

Grupa od 16 civila brala je tartufe u Djebel Bilasu na administrativnoj granici između Homsa i Hame kasno uveče 20. marta, kada su upali u zasedu. Naoružani napadači verovatno su napali civile u pokušaju pljačke.

- Prema izvorima Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, potvrđeno je da su do sada ubijena tri civila, a šestoro ranjeno, dok je sudbina sedmorice ostalih do danas nepoznata - rečeno je u izveštaju.

Nekoliko izvora je reklo da su napad na berače tartufa izvele ćelije ISIS-a, koje su bile vrlo aktivne u istočnom Homsu i istočnoj Hami.

Niz operacija sirijskih vladinih snaga i njihovih saveznika iscrpeo je teroriste, koji sada traže resurse za opstanak. Većina terorista se sklonila u pustinju Homs.

Pre nekoliko nedelja, očajni teroristi napali su nekoliko pastira u blizini grada Rahjan u istočnoj Hami. Teroristi su ubili dva pastira, a troje povredili. Ukradeno je na stotine ovaca.

Ovi incidenti otkrivaju kriminalni mentalitet terorista ISIS-a. Teroristi se sada bore za opstanak pod sve brojnijim napadima sirijskih snaga i njihovih saveznika.

Bonus video:

00:45

Sneg ne prestaje da pravi kolaps u Novoj Varoši i Ivanjici: Potpuno zavejano pet sela, mehanizacija još uvek ne može na teren zbog jakog inteziteta padavina

(Espreso/ South Front)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.