15 GODINA OD PRVE OBJAVE NA TVITERU: Poruka iz 2006. godine vredna NEZAMISLIVIH 2,5 miliona dolara!
Društvena mreža Tviter, Foto: Profimedia

rođendan

15 GODINA OD PRVE OBJAVE NA TVITERU: Poruka iz 2006. godine vredna NEZAMISLIVIH 2,5 miliona dolara!

Tviter, sa sedištem u San Francisku, je za 15 godina postojanja postao ključni igrač "na terenu" društvenih mreža

Objavljeno:

Prošlo je tačno 15 godina od kada je direktor Tvitera, Džek Dorsi, 21. marta 2006. godine, napisao i objavio prvu poruku na toj društvenoj mreži.

- Otvorio sam nalog na Tviteru - glasila je prva poruka na Tviteru, koji sada ima više od 190 miliona korisnika. Posebno je popularan kod političara, stručnjaka iz različitih oblasti i novinara.

Tviter, sa sedištem u San Francisku, je za 15 godina postojanja postao ključni igrač "na terenu" društvenih mreža, ali je izazivao i dosta kontroverzi.

Donald Tramp

Donald Tramp
foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO

Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, kome je to bilo glavno oruđe za komunikaciju sa onima koji ga podržavaju.

Trampov nalog, koga je pratilo oko 88 miliona ljudi, ukinut je zbog ponovljenog podsticanja na nasilje, posle nereda koje su izazvale njegove pristalice na Kapitol hilu.

To isključenje je dočekano pozdravima i osudama, što predstavlja znak složene ravnoteže između neutralnosti, odbrane slobode izražavanja i umerenosti sa kojim se Tviter suočava.

Poruka od 2,5 miliona dolara

Dorsi je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Tviteru, putem sajta Valuables.

Kupovina poruke znači sticanje "digitalnog sertifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao", navodi se na sajtu kupovine i dodaje da je to kao prodaja autograma.

Za tu poruku je ponuđeno oko 2,5 miliona dolara.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.