IZRAELSKI VOJNICI UBILI PALESTINSKOG DEMONSTRANTA NA OKUPIRANOJ ZAPADNOJ OBALI: Pogođen metkom u glavu!
Identifikovana žrtva, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

užas

IZRAELSKI VOJNICI UBILI PALESTINSKOG DEMONSTRANTA NA OKUPIRANOJ ZAPADNOJ OBALI: Pogođen metkom u glavu!

Gotovo 500.000 jevrejskih naseljnika živi u oko 130 jevrejskih naselja i na desetinama nelegalnih mesta širom Zapadne obale

Objavljeno:

Izraelski vojnici ubili su danas jednog palestinskog demonstranta tokom sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Kako je navedeno Palestinac je pogođen metkom u glavu u selu Beit Dagan blizu grada Nablusa na severu, a zvanična palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) je identifikovala žrtvu kao 45-godišnjeg Atefa Hanaišeha. Izraelska vojska je rekla da proverava izveštaje o incidentu.

Stanovnici tog područja redovno demonstriraju protiv jevrejskih naselja i protesti često prerastaju u nasilje jer Palestinci bacaju kamenice i zapaljive bombe na vojnike koji ih rasteruju suzavcem i gumenim mecima, a ponekad i bojevom municijom.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu u Šestodnevnom ratu 1967. godine, a Palestinci planiraju da ta teritorija bude glavni deo njihove buduće nezavisne države koja bi obuhvatila i pojas Gaze, a glavni grad bi bio istočni Jerusalim.

Gotovo 500.000 jevrejskih naseljnika živi u oko 130 jevrejskih naselja i na desetinama nelegalnih mesta širom Zapadne obale.

Palestinci smatraju takva naselja kršenjem međunarodnog prava i preprekom za mir, a taj stav deli i veći deo medjunarodne zajednice.

Bonus video:

00:10

Jelisaveta Orašanin (VIDEO)

(Espreso/ Beta AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.