KONSTANTIN KOSAČOV: Drske primedbe Bajdena će imati posledice, ne mogu se tolerisati ni pod kojim USLOVIMA!
Konstantin Kosačov, Foto: printscreen

TENZIJE SAD I RUSIJE

KONSTANTIN KOSAČOV: Drske primedbe Bajdena će imati posledice, ne mogu se tolerisati ni pod kojim USLOVIMA!

Kosačov je naveo i da su surove izjave Bajedena pobile sva očekivanja da će nova američka administracija voditi drugačiju politiku prema Rusiji i da su takve ocene državnika visokog ranga generalno neprihvatljive

Objavljeno:

Zamenik predsednika Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov, poručio je danas da će drske primedbe američkog predsednika Džoa Bajdena u vezi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom neizbežno imati negativan uticaj na odnose dve zemlje, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je Kosačov reagovao objavom na Fejsbuku na izjavu koju je Bajden dao za ''ABC News'', u kojoj je rekao da ruske vlasti moraju da "plate cenu" za svoje navodno mešanje u američke izbore, a na pitanje da li smatra Putina ubicom, američki predsednik je odgovorio potvrdno.

"Takve primedbe ne mogu se tolerisati ni pod kojim uslovima i neizbežno će povećati tenzije između naših zemalja. Poziv ruskom ambasadoru u SAD na konsultacije je brz, adekvatan i jedini razuman odgovor u takvoj situaciji. Sumnjam da će se tu završiti, ako SAD ne uspeju da pruže objašnjenje i izvinjenje", napisao je na Fejsbuku ruski zvaničnik.

Kosačov je naveo i da su surove izjave Bajdena pobile sva očekivanja da će nova američka administracija voditi drugačiju politiku prema Rusiji i da su takve ocene državnika visokog ranga generalno neprihvatljive.

Ruski zvaničnik je posebno naglasio da izjave dolaze od predsednika države za koju je naveo da baci bombu negde u svetu svakih 12 minuta i čije su akcije od 2001.godine do danas povezane sa smrću više od 500.000 ljudi i upitao Bajdena da li ima komentar na to, navodi agencija.

Bonus video:

54:51

REDAKCIJA 17.03.2021.

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.