VOJVOTKINJA KAMILA PRIMILA VAKCINU ASTRAZENEKA: Nisam ništa pitala, jer ne podnosim injekcije!
Princ Čarls i vojvotkinja Kamila, Foto: Printscreen / Youtube

vakcinisana

VOJVOTKINJA KAMILA PRIMILA VAKCINU ASTRAZENEKA: Nisam ništa pitala, jer ne podnosim injekcije!

Nisam ništa ni pitala jer ne podnosim injekcije

Objavljeno:

Vojvotkinja od Kornvola Kamila (73), supruga britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa, izjavila je danas da je primila prvu dozu vakcine kompanije "AstraZeneka", ali kaže da nije zabrinuta što to nije bila neka druga vakcina, poput Fajzer Biontekove.

- Nisam ništa ni pitala jer ne podnosim injekcije. Samo sam zatvorila oči i pustila da me vakcinišu - rekla je britanska vojvotkinja, piše Tanjug.

Imunizaciju vakcinom "AstraZeneke" u međuvremenu je suspendovalo 13 država EU zbog izveštaja o pojavi krvnih ugrušaka kod 30-ak ljudi od ukupno 5 miliona vakcinisanih, a Evropska agencija za lekove započela je istragu, ali i poručila da ne vidi razlog za povlačenje prethodne procene da je ta vakcina bezbedna, prenosi Rojters.

Od ukupno 24 miliona vakcinisanih u Velikoj Britaniji 11 miliona je primilo vakcinu AstraZeneke, a predstavnik premijera Borisa Džonsona izjavio je danas da je britansko regulatorno telo potvrdilo da ne postoje dokazi da je stvaranje krvnog ugruška izvesnije kod osoba koje su primile AstraZenekinu vakcinu.

Bonus video:

12:49

GLEDATE SULEJMANA, a ovo ne znate o Srbima i Turcima!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.