ENTONI BLINKEN: Vašington razmatra različite načine za rešavanje problema Severne Koreje!
Entoni Blinken, Foto: Printscreen/Youtube

NUKLEARNO PITANJE

ENTONI BLINKEN: Vašington razmatra različite načine za rešavanje problema Severne Koreje!

Dve strane su potvrdile svoju posvećenost potpunoj denuklearizaciji Severne Koreje i pozvale Pjongjang da se pridržava svojih obaveza

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da Vašington razmatra različite načine za rešavanje severnokorejskog nuklearnog pitanja, uključujući mere pritiska i diplomatske puteve, prenosi Jonhap.

Agencija navodi da je tokom konferencije za novinare sa ministrom odbrane Lojdom Ostinom i njihovim japanskim kolegama Tošimitsu Motegijem i Nobuom Kišiem nakon zajedničkog sastanka u Tokiju, Blinken takođe istakao posvećenost SAD rešavanju problema kršenja ljudskih prava na severu.

U zajedničkoj izjavi sastanka ''dva plus dva'' dve strane su potvrdile svoju posvećenost potpunoj denuklearizaciji Severne Koreje i pozvale Pjongjang da se pridržava svojih obaveza iz Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenosi Jonhap.

Agencija navodi i da su Blinkenove primedbe usledile nekoliko sati nakon što je Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una osudila vojne vežbe Južne Koreje i SAD i upozorila Vašington da ne radi stvari koje bi ga sprečile da mirno spava sledeće četiri godine koliko traje američki predsednički mandat.

Bonus video:

02:02

Srđan Kolarić predsednik opštine Čukarica o radovima na Rakinoj bari

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.