ŠVEDSKE KOMPANIJE RAZGOVARAJU SA RDIF: U toku ozbiljni pregovori, tiče se vakcine "Sputnjik V"
Sputnjik V vakcina, Foto: Profimedia

pregovori su u toku

ŠVEDSKE KOMPANIJE RAZGOVARAJU SA RDIF: U toku ozbiljni pregovori, tiče se vakcine "Sputnjik V"

RDIF je već postigao sporazume sa kompanijama u Italiji, Španiji, Francuskoj i Nemačkoj za pokretanje proizvodnje Sputnjika V

Objavljeno:

Koordinator za vakcinaciju Ričard Bergstrom potvrdio je da nekoliko švedskih kompanija razgovara sa Ruskim fondom za direktna ulaganja (RDIF) o mogućnosti pokretanja proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V, prenosi TAS S.

"U toku su ozbiljni pregovori između RDIF i nekih proizvođača u Švedskoj. Ne mogu da kažem ništa više od toga", rekao je Bergstrom za švedski dnevni list "Dagens Nheter", navodi agencija.

TAS S prenosi da je švedski zvaničnik objasnio da to ne znači automatski da će ruska vakcina biti kupljena za potrebe Šveđana i naglasio da će zemlja moći da kupi Sputnjik V tek nakon što vakcinu odobri Evropska agencija za lekove (EMA).

RDIF je već postigao sporazume sa kompanijama u Italiji, Španiji, Francuskoj i Nemačkoj za pokretanje proizvodnje Sputnjika V.

TAS S navodi da je EMA 4. marta saopštila da je pokrenula postupak za detaljno ispitivanje Sputnjika V, a rusku vakcinu je do sada registrovalo 50 zemalja sa ukupno 1,3 milijarde stanovnika.

Bonus video:

01:45

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Kapetan Dragan

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.