VELIKA ZABRINUTOST RUSIJE, TURSKE I KATARA: Pozvali SZO da posveti posebnu pažnju na 1 BITNU stvar!
Moskva, Ankara i Doha, Foto: EPA / YAHYA NEMAH

VAKCINACIJA

VELIKA ZABRINUTOST RUSIJE, TURSKE I KATARA: Pozvali SZO da posveti posebnu pažnju na 1 BITNU stvar!

Oni su pozvali međunarodnu zajednicu, Ujedinjene nacije i njihove humanitarne agencije da u tom pogledu pojačaju svoje napore

Objavljeno:

Moskva, Ankara i Doha pozvale su danas Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da posebnu pažnju posveti pitanju vakcinacije protiv korona virusa u Siriji, navodi se u zajedničkom saopštenju ministara spoljnih poslova Rusije, Turske i Katara, objavljenom posle sastanka u Dohi.

Kako se navodi u saopštenju, ove tri zemlje su veoma zabrinute zbog humanitarne situacije u Siriji i uticaja pandemije korona virusa, kao i zbog "ozbiljnog izazova" koji pandemija predstavlja za zdravstveni sistem u Siriji i za socijalne, ekonomske i humanitarne uslove u toj zemlji.

"Oni su pozvali Ujedinjene nacije i njihove agencije, naročito Svetsku zdravstvenu organizaciju, da prednost daju vakcinaciji u Siriji, između ostalog i u okviru inicijative Kovaks", navodi se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Šefovi diplomatija Rusije, Turske i Katara su takođe naglasili da je neophodno povećati humanitarnu pomoć svim Sirijcima, bez diskriminacije, politizacije i preduslova kako bi se poboljšala humanitarna situacija u zemlji i ostvario napredak u procesu postizanja političkog rešenja.

Oni su pozvali međunarodnu zajednicu, Ujedinjene nacije i njihove humanitarne agencije da u tom pogledu pojačaju svoje napore.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.