AKTIVISTI "GRINPISA" SLETELI NA KROV ZGRADE ECB U FRANKFURTU: Razvili transparent u znak protesta! (FOTO)
Grinpis, Foto: Profimedia

au, kakva akcija

AKTIVISTI "GRINPISA" SLETELI NA KROV ZGRADE ECB U FRANKFURTU: Razvili transparent u znak protesta! (FOTO)

ECB je potvrdila da su se aktivisti spustili na njen krov i da je zbog ovog slučaja pozvana policija

Objavljeno:

Aktivisti iz međunarodne ekološke organizacije "Grinpis" spustili su se danas na krov zgrade Evropske centralne banke (ECB) da bi razvili transparent u znak protesta zbog politike zajmova ove finansijske institucije, za koju klimatski aktivisti tvrde da favorizuje industriju najvećih zagađivača, prenosi AP.

Agencija navodi da su aktivisti uz pomoć paraglajdera sa motorom došli do krova zgrade recepcije u sedištu ECB-a u Frankfurtu, pre nego što su razvili transparent sa natpisom "Prestanite da finansirate klimatske ubice".

Frankfurt, Grinpis
foto: Profimedia

ECB je potvrdila da su se aktivisti spustili na njen krov i da je zbog ovog slučaja pozvana policija, prenosi AP.

AP prenosi da je "Grinpis" saopštio da je nedavna studija pokazala da banka daje kompanijama koje proizvode velike količine gasova sa efektom staklene bašte bolji rejting rizika, dok su klimatski prihvatljive industrije opterećene većom maržom između tržišne vrednosti njihove imovine i vrednosti koju joj pripisuje ECB i da tako banka sistematski podriva zaštitu klime.

ECB je ranije ove godine objavila da uspostavlja posebnu jedinicu za koordinaciju mera protiv klimatskih promena tokom svog rada, navodi agencija.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.