"ZASLEPLJEN BES NE VODI NIKUDA": Grčki premijer pozvao na uzdržanost nakon nasilnih sukoba tokom protesta
Kirijakos Micotakis, Foto: Printscreen/Youtube

HAOS U GRČKOJ

"ZASLEPLJEN BES NE VODI NIKUDA": Grčki premijer pozvao na uzdržanost nakon nasilnih sukoba tokom protesta

"A život jednog našeg sugrađanina, mladog policajca koji je bio u opasnosti, trebalo bi da nas razbudi", naveo je Micotakis

Objavljeno:

Grčki premijer Kirijakos Micotakis pozvao je na "uzdržanost i smirenost" nakon nasilnih sukoba između policije i demonstranata koji su izbili tokom protesta u predgrađu Atine protiv policijskog nasilja.

"Zaslepljen bes ne vodi nikuda", poručio je Micotakis u video poruci na Tviteru.

On je dodao da "tužne slike nasilja" koje su viđene tokom protesta u Atini moraju da budu poslednje kojima građani Grčke svedoče.

"A život jednog našeg sugrađanina, mladog policajca koji je bio u opasnosti, trebalo bi da nas razbudi", naveo je Micotakis.

Demonstranti su izašli na ulice nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak, na kojem se navodno vidi kako su policajci pretukli u nedelju jednog muškarca, prenosi grčki Katimerini.

Četvorica grčkih policajaca su povređena, od kojih jedan teže u utorak u sukobima sa demonstrantima u atinskom naselju Nea Smirna, a tom prilikom uhapšeno je deset osoba.

Prema državnoj televiziji ERT, napadači sa kapuljačama bacali su molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.