POKIDAO ČESTITKU: Putin se na neverovatan način obratio ženama za 8. mart! (FOTO)
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

ISTINSKE VREDNOSTI

POKIDAO ČESTITKU: Putin se na neverovatan način obratio ženama za 8. mart! (FOTO)

Predsednik je posebno čestitao praznik medicinskim radnicama!

Objavljeno: 10:09h

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je svim ženama 8. mart, naglasivši, da one svetu donose harmoniju, nežnost, lepotu, bezuslovnu majčinsku ljubav i pritom „na neki neobičan način“ svuda i sve uspevaju, dostižu najveće ciljeve u raznim sferama delatnosti.

Predsednik Ruske Federacije naveo je da se danas u svakoj kući, u svakoj porodici, čuju reči nežnog i iskrenog priznanja, koje se govore majkama, bakama, ženama, sestrama, ćerkama, drugaricama i koleginicama. Prema rečima predsednika, duga tradicija proslave 8. marta „stvara posebno raspoloženje za sve, simbolizuje početak proleća, afirmiše ulogu žene u našem životu, u očuvanju onih istinskih vrednosti koje su uvek bile i ostaće inspirativna moralna smernica“.

„Vi u ovaj svet donosite harmoniju, nežnost, lepotu i najjača i najčistija osećanja - bezuslovnu majčinsku ljubav. U potpunosti se posvećujete deci, njihovom razvoju, vaspitanju, brinete o njima, ponosite se i radujete se njihovim uspesima, činite sve da postanu uspešni i pristojni ljudi“, rekao je predsednik Rusije.

Putin je podvukao, da briga o deci, toplina kućnog doma, kojom žene nastoje da okruže svoju porodicu, nije lak svakodnevni posao i zaslužuje najviše priznanje.

„Pritom, vi na neki neobičan način svuda i sve uspevate, dostižete najveće ciljeve u raznim sferama delatnosti, izazivate neizmerno poštovanje za svoju pouzdanost i odgovoran pristup poslu. I danas je upravo takva prilika da vam se zahvalimo na ovim osobinama koje su najvažnije za bilo koju profesiju“, rekao je Putin.

Predsednik je posebno čestitao praznik medicinskim radnicama i naveo da su one u najtežim uslovima epidemije pokazale duhovnu velikodušnost i profesionalnost i nastavljaju da rade sa potpunom predanošću.

„Zahvaljujem se svim ženama – lekarima, bolničarkama, medicinskim sestrama i babicama – svima, koje spašavaju i brinu o pacijentima u 'crvenim zonama', koje rade u hitnoj pomoći, u bolnicama i na klinikama“, izjavio je predsednik.

On je podvukao, da „osećajnost, trud, pažljiv i ljubazan stav ponekad su isto potrebni kao i lekovi", a lekari „pružaju pacijentima upravo takvu istinski žensku emocionalnu podršku".

„Drage naše žene, 8. mart je dan kada vlada ljubav, divljenje i zahvalnost. Ove divne emocije preplavljuju i spajaju sve nas. Još jednom vam iskreno čestitam ovaj praznik. Želim vam zdravlje, uspeh, uspeh u svemu. Razumevanje sa onima koji su vam dragi. I, naravno, što više razloga za osmeh i radost. Budite srećne“, zaključio je predsednik Rusije.

Bonus video:

(Espreso/ Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.