NEOČEKIVAN POTEZ MINISTARSTVA PROSVETE U CG: Ako ste učiteljicama kupovali cveće za 8. mart, sada ZABORAVITE NA TO!
Učiteljica, Foto: Shutterstock

šta vi mislite?

NEOČEKIVAN POTEZ MINISTARSTVA PROSVETE U CG: Ako ste učiteljicama kupovali cveće za 8. mart, sada ZABORAVITE NA TO!

Prema oceni Slobodana Savovića iz Sindikata prosvete, odluka ministarstva da zabrani kupovinu poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama je samo na prvi pogled stroga i hladna

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spreče organizovanje kupovine poklona za 8. mart nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan.

U dopisu koji je upućen direktorima 2. februara navedeno je da su se Ministarstvu prosvete obratili roditelji "prigovorom da se animiranjem putem viber grupa skupljaju novčana sredstva od učenika u svrhu kupovine poklona povodom odredjenih datuma".

U dopisu ministarstva se od direktora traži da u saradnji sa nastavnicima spreče ove aktivnosti budući da se ne odnose na vaspitnu i obrazovnu funkciju škole. Direktorima je još jednom skrenuta pažnja da ne smeju dozvoliti ni prodaju dodatne literature u školama.

Prema oceni Slobodana Savovića iz Sindikata prosvete, odluka ministarstva da zabrani kupovinu poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama je samo na prvi pogled stroga i hladna.

"Treba znati da je ovaj vredni praznik naših uvaženih koleginica dama prethodnih godina obesmišljen kičom i takmičenjem ko će kupiti skupoceniji poklon i na taj izvitoperen način izraziti ljubav i pažnju", naveo je on.

U Udruženju Roditelji, naveli su da su mišljenja podeljena oko ove odluke. ;Kristina Mihailović, iz tog udruženja, navodi da potez ministarstva generalno nije loša odluka, ali da deo roditelja smatra da za tim nije bilo potrebe.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.