NAVALJNI STIGAO U KAZNENU KOLONIJU: Prebačen je u ustanovu sa šifrom IK-2
dolazak Navaljnog u ovaj zatvor u centralnoj ruskoj Vladimirskoj oblasti moći će da se potvrdi tek nakon posete njegovih advokata., Foto: Profimedia

navalni u zatvoru

NAVALJNI STIGAO U KAZNENU KOLONIJU: Prebačen je u ustanovu sa šifrom IK-2

dolazak Navaljnog u ovaj zatvor u centralnoj ruskoj Vladimirskoj oblasti moći će da se potvrdi tek nakon posete njegovih advokata.

Objavljeno:

Ruski opozicionar Aleksej Navalni stigao je u kaznenu koloniju broj 2 u Pokrovu, 100 kilometara od Moskve, izjavio je za TAS S aktivista za ljudska prava Ruslan Vahapov, specijalizovan za odbranu prava zatvorenika.

"Prema mojim informacijama, Navaljni je nedavno prebačen u IK-2 u Pokrov. Izveštaji o njegovom dolasku u ovu popravnu ustanovu kruže među zatvorenicima kaznene kolonije", rekao je Vahapov.

Prema njegovim rečima, dolazak Navaljnog u ovaj zatvor u centralnoj ruskoj Vladimirskoj oblasti moći će da se potvrdi tek nakon posete njegovih advokata.

- Ovo će konačno skinuti sa dnevnog reda sva pitanja u vezi sa zatvaranjem Navaljnog - rekao je Vahapov i dodao da bi Navaljni kasnije mogao biti premešten u drugi zatvor.

Raniji izveštaji govorili su da je Navaljni u petak odveden u Vladimirsku oblast, podseća TAS S.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.