RUSIJA JE ODGOVORNA ZA AGRESIJU, NIKADA NEĆEMO PRIZNATI RUSKU ANEKSIJU KRIMA: Bajdenov OŠTAR GOVOR!
Američki predsednik Džo Bajden, Foto: Profimedia

u svom stilu

RUSIJA JE ODGOVORNA ZA AGRESIJU, NIKADA NEĆEMO PRIZNATI RUSKU ANEKSIJU KRIMA: Bajdenov OŠTAR GOVOR!

Kako je rekao, SAD će i dalje smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju u Ukrajini" i nastaviti da cene revoluciju građana Ukrajine u kojoj su se, kao je rekao, suočili sa snajperskom vatrom na Majdanu

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države i dalje podržavati Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju na Krim", kao i da nikada neće priznati rusku aneksiju Krima, saopštila je danas Bela kuća.

"Pre tačno sedam godina, Rusija je prekršila međunarodno pravo, norme po kojima moderne države grade međusobne odnese. SAD i danas podržavaju Ukrajinu, kao i od početka ovog sukoba. Na ovu sumornu godišnjicu potvrđujemo jednostavnu istinu: Krim je Ukrajina", rekao je Bajden.

Kako je rekao, SAD će i dalje smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju u Ukrajini" i nastaviti da cene revoluciju građana Ukrajine u kojoj su se, kao je rekao, suočili sa snajperskom vatrom na Majdanu.

"SAD i dalje veruju u obećanje Ukrajine i podržavamo sve one koji rade na mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj budućnosti svoje zemlje", naveo je Bajden.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.