IZRAEL JE PRVA DRŽAVA KOJA SE POSLE VAKCINACIJE VRATILA NORMALNOM ŽIVOTU: Nadamo se da ovo uskoro čeka i SRBIJU!
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

USPEH

IZRAEL JE PRVA DRŽAVA KOJA SE POSLE VAKCINACIJE VRATILA NORMALNOM ŽIVOTU: Nadamo se da ovo uskoro čeka i SRBIJU!

Izrael je dosad, sa bar jednom dozom, vakcinisao skoro polovinu stanovništva, a dve doze štite osobu od zaraze kovidom 95,8 odsto, pokazali su statistički podaci ministarstva zdravlja

Objavljeno:

Izrael je danas delimično otvorio ekonomiju, što se u toj zemlji smatra povratkom normalnom životu, koju je omogućila vakcinacija u zemlji gde je skoro pola populacije vakcinisano, javio je Rojters.

Prodavnica su otvorene za sve građane, ali ulaz u teretane, pozorišta, bioskope su ograničene samo za osobe koje su primile dve doze vakcine i bivše kovid pacijente koji imaju imunitet i takozvani "zeleni pasoš", prenosi agencija.

Fizičko distanciranje je i dalje na snazi, a ples je zabranjen u halama za prijeme, dok se u sinagogama, džamijama i crkvama može popuniti polovina kapaciteta objekta.

Tačno na današnji dan od kada je zabeležen prvi slučaj kovida u Izraelu, olaskšavanje mera je deo plana vlade kako bi sve više otvarala akonomiju, u vreme kada će premijer Benjamin Netanjahu pokušati da dođe do novog mandata.

Izrael je dosad, sa bar jednom dozom, vakcinisao skoro polovinu stanovništva, a dve doze štite osobu od zaraze kovidom 95,8 odsto, pokazali su statistički podaci ministarstva zdravlja.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.