PRIKAZIVANJE DARE IZ JASENOVCA NA RTS JE KOLEKTIVNO VAKCINISANJE MRŽNJOM: STRAŠNE reči bivšeg funkcionera VLADE!
Ivan Videnović, profesor Univerziteta, Foto: Tviter

NEVEROVATNO

PRIKAZIVANJE DARE IZ JASENOVCA NA RTS JE KOLEKTIVNO VAKCINISANJE MRŽNJOM: STRAŠNE reči bivšeg funkcionera VLADE!

Zašto li je rekao ovako strašnu stvar?

Objavljeno:

Ivan Videnović, profesor beogradskog univerziteta i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu nauke, sinoć je izazvao pravu buru na Tviteru, pošto je na veoma provokativan način komentarisao prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" na prvom programu RTS.

Prvo je još 18. februara tvitnuo da "nako ukidana (plaćene) mogućnosti odloženog gledanja "Dare iz Jasenovca", odbijanje gledanja filma u dirigovanom nacionalnom transu u subotu u 20h postaje pitanje lične slobode, dostojanstva i samopoštovanja.

Zatim je nastavio, juče:

"Umesto da nas RTS kolektivno vakciniše mržnjom večeras u 20h, možemo da izađemo na Trg Slobode u Beogradu i upalimo sveću za Đorđa Balaševića"

Onda je "objasnio" kakva je razlika između filmova "Qou vadis, Aida" i "Dara iz Jasenovca":

"Razlika između Aide i Dare je u tome što vas Aidu niko ne primorava da gledate. Niko je je servira "ekskluzivno" na RTS-u, subotom u prime time, bez mogućnosti odloženog gledanja."

Na pitanje jednog tviteraša da li je i film "Šindlerova lista" "kolektivno trovanje mržnjom", ili film "Pijanista", Videnović je odgovorio na sledeći način:

"Jeste, ako se prikazuje u celom Izraelu u prime time pred šabat na nacionalnoj televiziji, pre bilo kakvog kinematografskog plasmana u bioskopima, uz ukinutu mogućnost odloženog gledanja. To je onda plansko izazivanje mržnje. A to se u Izraelu ne radi."

Usledile su brojne reakcije tviteraša, kako možete i zamisliti...

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.