BAJDEN PONOVIO DA SRBIJA TREBA DA PRIZNA KOSOVO: Poštujte vreme kad je moj sin Bo radio na osiguravanju mira!
Bajden, Foto: Profimedia

predsednik bajden

BAJDEN PONOVIO DA SRBIJA TREBA DA PRIZNA KOSOVO: Poštujte vreme kad je moj sin Bo radio na osiguravanju mira!

Takođe se ističe da veze između naroda SAD-a i Kosova ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkom opredeljenju za razvoj Kosova i održivost kao suverene

Objavljeno:

Predsednik SAD-a Džo Biden u čestitki v. d. predsednice Kosova Vjosi Osmani čestitao je 13. godišnjicu proglašenja nezavisnosti i naglasio kako sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da sadrži međusobno priznanje.

"Mi jedva čekamo da radimo s budućom vladom da bismo vodili Kosovo napred na njenom evropskom putu. Ima mnogo poslova koje treba uraditi, uključujući sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji u centru ima međusobno priznanje, čime će ojačati vladavina zakona, suočavanje s globalnom pandemijom koronavirusa i poticaj ekonomskog rasta koji omogućava prosperitetnu budućnost za sve građane Kosova", kaže se u čestitki.

Takođe se ističe da veze između naroda SAD-a i Kosova ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkom opredeljenju za razvoj Kosova i održivost kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje, prenosi beogradski Danas.

"Sjedinjene Američke Države ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u tim naporima. Za mene lično Kosovo nastavlja zauzimati posebno mesto za porodicu Bajden, u znak poštovanja za vreme kada je moj sin pokojni Bo Biden radio na osiguravanju mira, pravde i pravne države za sve građane Kosova", kaže se u čestitki američkog predsednika.

Bajden je sličnu poruku poslao nedavno čestitajući srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću Dan državnosti.

Bonus video:

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.