TRAMP BESAN, IZVRŠIO NOVI NAPAD! Ovog puta SE OBRUŠIO NA SENATORA koji ga je optužio za huškanje napada na Kapitol
Tramp, Foto: printscreen

baš je besan!

TRAMP BESAN, IZVRŠIO NOVI NAPAD! Ovog puta SE OBRUŠIO NA SENATORA koji ga je optužio za huškanje napada na Kapitol

MekKonel je uprkos tome glasao za oslobađanje Trampa, rekavši kako veruje da je Ustav ograničio opoziv i osudu na sadašnje

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp juče se obrušio na vođu republikanske većine u američkom Senatu, Miča Mekkonela, produbljujući sukob u vrhu te stranke nakon gubitka Bele kuće i kontrole nad Senatom.

- Mič je sirov, smrknut i neprijatan političar i ako će republikanski senatori ostati s njim, neće ponovo pobediti - rekao je Tramp koji je u subotu u Senatu oslobođen nakon drugog suđenja za opoziv.

Tramp i MekKonel razišli su se nakon predsedničkih izbora 3. novembra, a Tramp mu je zamerio to što je priznao izbornu pobedu Džoa Bajdena. Jaz među njima produbio se nakon što je MekKonel u subotu u Senatu izjavio da je Tramp "praktično i moralno odgovoran" za upad u Kapitol 6. januara.

Tramp nije proglašen krivim za podsticanje na pobunu.

MekKonel je uprkos tome glasao za oslobađanje Trampa, rekavši kako veruje da je Ustav ograničio opoziv i osudu na sadašnje, a ne bivše dužnosnike.

Nakon što je Predstavnički dom 13. januara izglasao Trumpov opoziv Senat ga je u subotu oslobodio za podsticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristalica na sedište američkog Kongresa.

Za proglašenje Trampa krivim glasalo je 57, a za oslobađanje 43 senatora, a za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina odnosno 67 senatora.

Rojters prenosi kako njih dvojica pokušavaju da gurnu stranku u suprotnim smerovima, MekKonel nazada ka korenima, dok Tramp, koga još uvek podržava veliki deo republikanske biračke baze, zagovara populistički pristup.

Bonus video:

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.