TRAMP NIKADA NIJE BIO OVOLIKO BESAN: Otkriven ključni momenat mandata, reč je o TELEFONSKOM POZIVU OD PUTINA!
Donald Tramp, Foto: Printscreen Youtube

neverovatno

TRAMP NIKADA NIJE BIO OVOLIKO BESAN: Otkriven ključni momenat mandata, reč je o TELEFONSKOM POZIVU OD PUTINA!

FT dalje otkriva da iako Tramp u svom nastupnom govoru nije pomenuo saveznike, evropske diplomate i političari bili su spremni da mu daju šansu.

Objavljeno:

Bivši predsednici, ambasadori, političari i njihovi savetnici u novoj dokumentarnoj seriji „Tramp uzima svet“ otkrivaju do sada nepoznate detalje o Trampovim danima u Beloj kući.

Nagrađivani dokumentarni film nagrađivane režiserke Norme Perci počinje sutra na BBC-u i u tri dela obrađuje pristup bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa spoljnopolitičkim pitanjima.

U prvom delu, koji se bavi Trampovim odnosom prema Evropi, otkriveno je da Tramp nije uspeo da odgovori na telefonski poziv ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a zatim se na to žalio Terezi Mej. Bivši britanski premijer bio je jedan od prvih svetskih lidera koji je posetio Belu kuću 2017. godine. "Tramp ju je uzeo za ruku dok su prolazili kroz kolonade i nastavio da je drži. To nas je iznenadilo, a iznenadilo je i Terezu. Ali osećala se kao da ne može tek tako da ukloni ruku sa njegove pa je zaglavila." dokumentarni film bivše šefice kabineta britanske vlade Fione McLeod Hill, „Prvo što mi je rekla bila je:„ Moram nazvati Filipa (supruga op.a.) da mu kažem kako sam se držala za ruku s drugim muškarcem pre nego što dođe do mediji '".

'Pocrveneo je'

Analitičari su Trampov ponekad bizaran govor tela okarakterisali kao pokušaj uspostavljanja dominacije.

Ali to nije bio kraj bizarnosti dana. Usledio je zvanični ručak tokom kojeg je Mej pokušala da razgovor usmeri ka Putinu.

„Želela je da razgovara sa Trampom jer ga je čula da je tokom kampanje rekao neke prilično pozitivne stvari o potencijalnoj vezi sa Putinom“, rekla je bivša britanska ambasadorka u Vašingtonu Kim Darroch. „Htela je da mu kaže šta misli o njemu.

Pitala je Trampa da li je imao priliku da razgovara sa Putinom, što je on negirao. Tada ga je jedan od njegovih savetnika obavestio da je ruski predsednik pozvao Belu kuću, ali nisu uspeli da ga povežu sa Trampom, pa su zakazali povratni poziv.

U sekundi se Trampovo lice promenilo.

"Njegovo lice više nije bilo narandžasto, bilo je crveno. Poludeo je. Bio je besan", rekao je Hill. "Rekao je: 'Želite da mi kažete da me je Vladimir Putin zvao, a to mi samo kažete za ručkom ? ' Atmosfera se u trenutku promenila. Osećao sam se veoma neprijatno “.

Posle izliva besa, Tramp je postao depresivan i pogrbljenih ramena odlučio je da se požali Terezi Mej. Rekao joj je: „Vladimir Putin je jedini čovek na svetu koji može da uništi Sjedinjene Države i nisam odgovorio na njegov poziv.

U prvoj od tri epizode ​​dokumentarca učestvuje i bivši francuski predsednik Fransoa Oland, koji se prisetio svog prvog telefonskog razgovora sa Trampom. Dok je Hollande pokušavao da temu razgovora usmeri na pitanja poput klimatskih promena, Irana i globalne ekonomije, Trump je samo želeo da razgovara o tome koliko voli francusko vino, hranu i kulturu.

„Morate plesati u politici“

A Emmanuel Macron je imao neobičan susret sa Trampom 2018. godine koji mu je pokazao prostor oko Bele kuće držeći ga za ruku. Ali umesto za maj, bio je spreman za neobično ponašanje američkog predsednika.

"Rekao sam mu:" Ne očekujte ništa od Donalda Trampa. Nemojte misliti da ćete uspeti da ga ubedite da se predomisli. Nemojte misliti da je moguće da ga preobrati ili zavede ", savetovao je Oland svom nasledniku Makronu .

Oland je takođe priznao da je bio iznenađen što ga je Tramp tražio da mu pomogne da odluči koga će imenovati za savetnike prvih dana na funkciji, prenosi Independent.

FT dalje otkriva da iako Tramp u svom nastupnom govoru nije pomenuo saveznike, evropske diplomate i političari bili su spremni da mu daju šansu.

„U politici morate plesati sa devojkama u plesnoj sali“, rekao je Jean-Claude Juncker, pomoćnik bivšeg predsednika Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

BBC-jev dokumentarac nije jedini na koji treba obratiti pažnju. Reditelj nominovan za Emmi Christopher Stoudt najavio je da će snimiti dokumentarac o jednom od najbizarnijih događaja u Trampovoj kampanji. Reč je o konferenciji za štampu koja je greškom, umesto u hotelu Four Seasons, održana na parkingu istoimene kompanije za uređenje zelenila, pored krematorijuma i prodavnice seksa.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.