BESKUĆNIK PRONAĐEN MRTAV, IMAO OGROMAN NOVAC NA RAČUNU I DEONICE: Nestao je pre 55 godina!
Foto: AP/Victor R Caivano

neverovatna priča iz milana

BESKUĆNIK PRONAĐEN MRTAV, IMAO OGROMAN NOVAC NA RAČUNU I DEONICE: Nestao je pre 55 godina!

Neverovatna priča

Objavljeno:

75-GODIŠNJI muškarac koji je živeo kao beskućnik, čije je beživotno telo prošle nedelje zatečeno na milanskoj željezničkoj stanici, je imao preko 100.000 evra na bankovnom računu, kao i 19.000 evra vrijednosti u dionicama i ostalim vrednosnim papirima, javlja Korijere dela Sera.

Osim toga, primao je i redovnu mirovinu, koju je osigurao dugogodišnjim radom u Minhenu, i to u iznosu od 750 evra. Takođe je posedovao kuću u Kalabriji i dva kombija. Zasad nije potpuno rasvetljeno poreklo čitave njegove imovine. Kada je, u četvrtak, pronađen mrtav u svom improvizovanom ležaju na postaji Porta Garibaldi, u džepu mu se nalazilo 1235 evra.

Odlučio živeti kao duh

Umberto Kvintino Diaco je nestao iz rodnog planinskog zaseoka na jugu Italije kad mu je bilo samo 17 godina te se zaputio u Nemačku. "Odlučio je zauvek postati duh", svedoči njegova sestra Kjarina. "Tražili smo ga svugde, ali on jednostavno nije želeo da uspemo".

Diakova imovina je locirana u Karitasovom poštanskom sandučiću, jedinoj organizaciji kojoj je verovao unatoč stalnim molbama raznih volontera da potraži pomoć i makne se sa ulice.

(Espreso.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.