JAPAN KREĆE U PROIZVODNJU VAKCINA: Potpisan je sporazum
Astra Zeneka treba da isporuči 120 miliona doza Japanu, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

120 MILIONA DOZA

JAPAN KREĆE U PROIZVODNJU VAKCINA: Potpisan je sporazum

Astra Zeneka je potpisala sporazum o licenci sa japanskom kompanijom JCR Pharmaceuticals, koja se nalazi u prefekturi Hjogo na zapadu zemlje

Objavljeno:

Više od 90 miliona doza vakcine protiv kovida 19 kompanije Astra Zeneka biće proizvedeno u Japanu kroz sporazum o licenci sa japanskom farmaceutskom kompanijom, saopštili su danas zvaničnici.

To će, kako su naveli, pokriti tri četvrtine zaliha za koje je rečeno da će biti isporučeno Japanu, a očekuje se da preostalih 30 miliona doza bude uvezeno do marta.

Astra Zeneka je, prema već postignutom dogovoru, obećala da isporučiti Japanu 120 miliona doza, rekao je japanski zvaničnik Kacunobu Kato, ističući da je veoma važno da se proizvodnja pokrene u toj zemlji, prenosi AP.

Astra Zeneka je potpisala sporazum o licenci sa japanskom kompanijom JCR Pharmaceuticals, koja se nalazi u prefekturi Hjogo na zapadu zemlje.

To je saopšteno u trenutku kada se u Japanu priprema imunizacija krajem februara, a očekuje se da ta zemlja odobri Fajzerovu vakcinu.

Japan je saopštio da je obezbedio više doza vakcina od tri dobavljača.

U toj zemlji je do 7. februara na snazi delimično vanredno stanje, a od početka epidemije prijavljeno je 375.607 slučajeva korona virusa i 5.361 smrtni slučaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.