ZDRAVU ĆERKU STRPALA U KOLICA I DRŽALA JE TAMO 8 GODINA! Oktriven potpuno JEZIV SLUČAJ zlostavljanja deteta!
Jadna devojčica, Foto: Printscreen/YouTube

razotkrivena

ZDRAVU ĆERKU STRPALA U KOLICA I DRŽALA JE TAMO 8 GODINA! Oktriven potpuno JEZIV SLUČAJ zlostavljanja deteta!

Gospođa Justice Judd presudila je da je devojčica pretrpela „značajnu štetu“ kao rezultat majčinog „preterivanja u ponašanju i simptomima“

Objavljeno:

Majka je nagovorila doktore da je njena zdrava ćerka invalid i trebala su joj invalidska kolica, veštačko hranjenje i lekovi za sprečavanje epileptičnih napada, otkriveno je juče.

Devojčica, koja sada ima 12 godina, provela je gotovo osam godina nepotrebno podvrgavajući se „prekomernom“ lečenju i idući u školu u invalidskim kolicima.

Sudija Višeg suda utvrdio je da je njeno lečenje od izmišljenih bolesti trajalo tako dugo jer je majka više puta davala lažne priče o napadima i nemogućnosti da jede i pije lekarima.

Gospođa Justice Judd presudila je da je devojčica pretrpela „značajnu štetu“ kao rezultat majčinog „preterivanja u ponašanju i simptomima“.

Sudija je u oktobru ispitala dokaze na privatnom saslušanju u Porodičnom odeljenju Višeg suda u Londonu i svoje zaključke objavila na mreži. Šefovi vijeća tvrdili su da je žena medicinarima dala „preuveličani ili pogrešni izvještaj“ o zdravlju i ponašanju djevojčice.

Rekli su da je žena „ovekovečila pojam“ da devojčica ima „nekontrolisanu epilepsiju i autizam“, kao i druge bolesti.

Žena je negirala navode, ali je gospođa Justice Judd presudila protiv nje. Porodica ne može da se imenuje iz pravnih razloga, a sudija nije identifikovao umešano veće.

Gospođa Justice Judd rekla je: „Sa toliko medicinskih i drugih stručnjaka koji su uključeni u njen život, majčino ponavljanje netačnih informacija s jedne na drugu imalo je efekat snežne grude. U ovom trenutku ne mogu reći šta je nateralo majku da prikazuje svoje dete kao da ima toliko problema. '

Sudu je rečeno da je devojčica - koja je imala dvoje braće i sestara odgajana bez problema - pretrpela napade od 18 meseci. Gospođa Justice Judd rekla je da je od 2012. godine majka počela pretjerivati i izmišljati simptome.

Ona je dodala: 'Tokom 2013. godine majka je prijavila široke probleme sa svojom ćerkom, uključujući česte napade, krvarenje iz nosa, probleme sa crevima i bešikom, prekomernu pospanost i neku klimavost što znači da nije mogla da hoda na velikim daljinama. Devojčici su kasnije tokom godine obezbeđena invalidska kolica.'

Lekovi su povećani i 2017. godine devojčica je stavljena na posebnu dijetu i uklopljena sa cevčicom za veštačko hranjenje.

Međutim, sudija je rekao da je nakon što je devojčica postala uznemirena tokom zakazivanja zamene cevi početkom 2018. godine 'počela da se povećava zabrinutost oko majke i da li je previše medicinski medicinala svoju ćerku'.

Utvrđeno je da je devojčica zdrava nakon što su je socijalni radnici odveli od majke u oktobru 2019. Sudija je rekao: 'Postalo je brzo jasno da je ona veoma normalno dete... Ona je fizički sasvim normalna i energična.' Dodala je: 'Kontrast devojčici koju je majka opisala svim profesionalcima od 2012.

Devojka je premeštena da živi sa rođacima pre nekoliko meseci.

Gospođa Džastis Džad je rekla da majka, koja je prošla kroz težak razvod dok se njena ćerka pogrešno lečila, možda će ubuduće dobiti drugu šansu da je vasmi ako prihvati da je zdrava.

(Espreso.co.rs/Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.