UBIJEN OLIVER (13)! Namamili ga u park preko SNAPCHATA, pa ga izboli nožem!
Izboden dečak, Foto: Profimedia

jezivo

UBIJEN OLIVER (13)! Namamili ga u park preko SNAPCHATA, pa ga izboli nožem!

Devojčica i četiri dečaka, svi u dobi od 13 i 14 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su zaverili ubistvo Olivera

Objavljeno: 11:52h

COPS su sinoć sondirali poruke koje su tinejdžeri poslali na Snapchat nekoliko sati pre nego što je dečak od 13 godina izboden nožem u parku.

Detektivi istražuju da li je školarac Oliver Stephens možda namamljen na lepotno mesto u blizini njegove kuće gde su se sa njim suočili njegove ubice.

Oliver Stephens juče je ubijen na polju u blizini Redinga

Policija je sinoć ispitivala telefone i računare koji su pripadali Oliveru i mladim osumnjičenima u pokušaju da utvrdi bilo koji motiv za šokantno ubistvo u srcu srednje Engleske.

Devojčica i četiri dečaka, svi u dobi od 13 i 14 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su zaverili ubistvo Olivera.

Pronađen je kako umire od uboda nožem nešto pre 16 sati u nedelju na poljima Bugs Bottom, Emmer Green, na periferiji Readinga, Berks.

Mesto ubistva udaljeno je samo 250 metara od samostojeće lisnate kuće u kojoj je živeo sa roditeljima Amandom i Stuartom Stephensom i starijom sestrom Emilijom.

Oliverovi roditelji, oboje od 51 godine, juče su bili previše uznemireni da razgovaraju.

Sestra Emilija, 16, odala je počast svom mlađem bratu na društvenim mrežama, rekavši: „Žao mi je što sam vas izneverila, volela bih da sam vas mogla spasiti od svega.

„Dobićemo pravdu za tebe, moj anđele.

Na Instagramu je objavila dve dirljive Oliverove slike uz Instagram - uključujući jednu od njega kao bebu.

Juče je postojao kordon u velikom polju neposredno ispred porodične kuće dok je policija vršila forenzičke pretrese područja.

Sva četiri uhapšena tinejdžera držana su u području Readinga. U njihovim domovima je izvršen pretres, a računari i telefoni zaplenjeni radi ispitivanja.

Detektiv Nadzornik Kevin Brovn, šef glavne jedinice za kriminal policije policije doline Temze, rekao je: „Ovo je i dalje vrlo aktivna istraga i velika straža ostaje na mestu.“

Dodao je: „Naše misli ostaju kod Ollijeve porodice u ovom neverovatno teškom trenutku.

„Zahtevao bih sve koji imaju bilo kakve informacije za koje smatraju da su relevantne za ovu istragu, bez obzira koliko vi mislite da su male, da se jave.“

Oliverovo ubistvo uništilo je osoblje i učenike srednje škole Highdovn, u Caversham-u, Reading.

U izjavi, ravnateljica Rachel Cave rekla je: „To što je život završen u tako mladim godinama totalna je tragedija. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom “.

Cvetni pokloni ostavljeni su ispred škole.

U jednom priznanju, majka sa decom u školi opisala je Olivera kao „ljupkog momka“ kojeg su „mnogi voleli“.

Pisalo je: „Najdraži Olli, prerano odveden. Bio si tako divan momak, kojeg su mnogi voljeli. Razmišljanje i slanje ljubavi porodici u ovo tužno vreme “.

IT menadžer Igor Samojlenko (45), koji u školi ima ćerku, rekao je: „Zaista je užasno.“

Obližnja crkva Sv. Varnave otvorila je vrata za meštane koji su se javili pitajući da li mogu da uđu i mole molitvu za Olivera.

Velečasni Derek Chandler je rekao: „Svi u zajednici osećaju preplavljeni šok i tugu.

"To samo pokazuje da se grozne stvari mogu dogoditi bilo gde i da su ljudi zbog toga bili veoma uznemireni."

Oliverovo smrtno ubadanje nožem u mirnom poluseoskom području prati niz ubistava koje su deca izvršila nad mladim žrtvama u drugim delovima zemlje.

Penzionisani glavni inspektor policijske policije Mick Neville rekao je: „Svi smo se previše navikli na ubistva, posebno u Londonu, gde se čini da se starost osumnjičenih i žrtava sve mlađa.

„Ali još uvek sam šokiran kada vidim tragičnu smrt trinaestogodišnjaka u Readingu u kraljevskom okrugu Berkshire.

„To je mesto koje je više povezano sa pompom i ceremonijom dvorca Vindsor i zabavom Legolanda, umesto sa brutalnim fatalnim bocanjem dece od strane dece.“

Nastavio je: „Imamo posla sa izgubljenom generacijom. Zbog zaključavanja, ranjiva deca iz haotičnih porodica propustila su mesece škole, a omladinske grupe su zatvorene.

„Deca takođe imaju lak pristup video igrama i rep muzici, koja glamurozira nasilje i zločin nožem.

„Nasilne bande koriste IouTube i druge stranice na društvenim mrežama da bi se hvalile svojim aktivnostima, a mladi mogu lako da utiču na njih.

„Društveni mediji se takođe mogu koristiti za podsticanje drugih na nasilje.“

(Espreso.co.rs/Thesun.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.