OGLASILA SE AMBASADA RUSIJE: Naš sveti dug je da poštujemo sećanja na junačke pretke, ovo je varvarsko skrnavljenje
Večna vatra, Foto: printscreen

ciničan pokušaj

OGLASILA SE AMBASADA RUSIJE: Naš sveti dug je da poštujemo sećanja na junačke pretke, ovo je varvarsko skrnavljenje

Ambasada je ovaj čin ocenila kao "ciničan pokušaj" svrstavanja Srbije u niz onih evropskih zemalja u kojima je rat protiv monumenata antifašistima i prepisivanje istorije, dobio sistemski karakter

Objavljeno: 13:57h

Ambasada Ruske federacije u Beogradu saopštila je danas da je duboko potresena "varvarskim skrnavljenjem" Večne vatre na Groblju Oslobodilaca Beograda i istakla hitnu reakciju rukovodstva Srbije, nadležnih državnih organa, vlasti prestonice, kao i SUBNOR-a na ovaj događaj.

Ambasada je ovaj čin ocenila kao "ciničan pokušaj" svrstavanja Srbije u niz onih evropskih zemalja u kojima je rat protiv monumenata antifašistima i prepisivanje istorije, dobio sistemski karakter.

U saopštenju Ambasade se navodi da ne isključuju mogućnost da su počinioci ovog, kako se navodi, plašljivog zločina delovali po spoljnom nalogu, kako bi se uneo razdor u bratske odnose između dva naroda.

"Sigurni smo da to u Srbiji neće proći. Uvereni smo da će zajedničkim naporima spomenik biti narednih dana u potpunosti obnovljen. Računamo da će vandali biti zasluženo kažnjeni. Naš sveti dug je da poštujemo sećanja na junačke pretke koji su dali svoje živote za oslobođenje sveta od čovekomrzilačke ideologije nacizma", navela je Ambasada.

Dodaje se da i dalje nameravaju da brane antifašističke vrednosti od bilo kog nasrtaja i da posvećuju prioritetnu pažnju vojno-memorijalnom i istraživačkom radu u čemu, navode, imaju podršku srpske javnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.