TRAMP PONEO NEVEROVATNU TITULU: Nećete verovati, vrlo je LASKAVO!
Tramp, Foto: Reuters

svaka mu čast

TRAMP PONEO NEVEROVATNU TITULU: Nećete verovati, vrlo je LASKAVO!

Prošle godine su Tramp i Obama bili izjednačeni na vrhu

Objavljeno:

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp poneo je titulu muškarca kome se Amerikanci najviše dive za 2020. godinu, dok je u kategoriji žena najviše glasova dobila bivša prva dama Mišel Obama.

Tramp je ove godine prvi put sam dobio tu laskavu titulu, zbacivši sa trona svog prethodnika u Beloj kući Baraka Obamu koji je proteklih 12 godina završavao na prvom mestu, prenosi portal Politiko.

Prošle godine su Tramp i Obama bili izjednačeni na vrhu.

Po godišnjem istraživanju Galupa u kojem se od gradjana traži da izaberu muškarca kome se najviše dive na svetu, 18 odsto punoletnih Amerikanaca opredelilo se za Trampa, za Obamu je "glasalo" 15 odsto, a treće mesto je zauzeo novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden.

Tramp je ove godine 10. put završio medju 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive, a Obama 15. put.

Mišel Obama je titulu žene kojoj se Amerikanci najviše dive ponela ;treće godine uzastopno, pošto se za nju opredelilo 10 odsto ispitanih.

Na drugom mestu je novoizabrana potpredsednica SAD Kamala Haris sa šest odsto, a na trećem Trampova supruga Melanija za koju se opredelilo četiri odsto anketiranih.

Po istraživanju sprovedenom od 1. do 17. decembra, medju 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive su i doktor Entoni Fauči, poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, tehnološki inovator Ilon Mask, senator demokrata Berni Sanders, osnivač Majkrosofta Bil Gejts, košarkaška zvezda Lebron Džejms i tibetanski verski vodja Dalaj Lama.

Na listi 10 žena našle su i nekadašnja voditeljka Opra Vinfri, nemačka kancelarka Angela Merkel, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, poslanica Predstavničkog doma Kongresa SAD Aleksandrija Okasio-Kortez, britanska kraljica Elizabeta Druga, nova sudija Vrhovnog suda SAD Ejmi Koni Beret i mlada ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Novajlije na listi su Fauči, Okasio-Kortez i Beret.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.