TUGA! Preminula doktorka Afroamerikanka koja se požalila na rasistički tretman u bolnici! IMALA JE STRAŠNE SIMPTOME
Dr. Susan Moore, Foto: printscreen

bolnica se

TUGA! Preminula doktorka Afroamerikanka koja se požalila na rasistički tretman u bolnici! IMALA JE STRAŠNE SIMPTOME

Dr Susan Moore iz Indianapolisa koja se lečila od koronavirusa u bolnici North Indiana North, preminula je ove sedmice

Objavljeno:

Moore se pozitivno testirala na koronavirus 29. novembra i rekla je da su njeni simptomi uključivali visoku frekvenciju disanja, visok puls, visoku temperaturu i kašljanje krvi.

Opisala je tešku bitku s kojom se suočila dok su je lečili lekari belci uključujući moljenje za antivirusni lek Remdesivir, sate čekanja na lekove protiv bolova i zahtevajući CT grudnog koša kako bi dokazala da je njen bol stvaran, prenosi CBS. Njen je snimak otkrio plućne infiltrate i upaljene limfne čvorove, rekla je, ali je nastavila satima čekati lekove protiv bolova.

"Sve što znam je da me jako boli", rekla je Moore u srceparajućem videu.

"Doktor se ponašao prema meni kao da sam ovisnik o drogama, a znao je da sam lekar", dodala je. Razgovarala je s advokatom, koji joj je, kaže, rekao da se ništa ne može učiniti po tom pitanju. Takođe je tražila da je prebace u drugu bolnicu, ali rečeno joj je da treba jednostavno ići kući. Moore je na kraju poslana kući, ali nepunih 12 sati kasnije povisila je se temperatura i krvni pritisak joj je naglo pao, pa se vratila u bolnicu. "Ti ljudi su me pokušavali ubiti. Jasno je da se svi moraju složiti da sam prerano otpuštena", napisala je.

"Sada me leče od bakterijske upale pluća, kao i od Covid upale pluća." Moore je umrla ove sedmice nakon prijema u drugu bolnicu. "Susan je bila fenomenalan lekar", rekli su prisutni na njenom sprovodu.

"Obožavala je baviti se medicinom, volela je pomagati ljudima i bila je nesebična u tome." U Mooreovoj objavi na Facebooku ona je rekla da je glavni medicinski službenik bolnice rekao da će osoblje bolnice proći obuku o raznolikosti i da će primiti izvinjenje od doktora koji ju je lečio. "Jako smo tužni kad čujemo o smrti dr. Susan Moore, a naša srca upućuju se njenim prijateljima i porodici. Kao organizacija koja se zalaže za pravičnost i smanjenje rasnih razlika u zdravstvu, optužbe za diskriminaciju shvatamo vrlo ozbiljno i istražujemo sve navode. Opcije lečenja često dogovaraju i pregledavaju medicinski stručnjaci iz različitih specijalnosti, a mi ostajemo pri zalaganju i stručnost naših negovatelja i kvalitet njege koja se svakodnevno pruža našim pacijentima", navodi se u izjavi bolnice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/klix ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.