SPREČENA KATASTROFA: Ruska služba bezbednosti uhapsila tinejdžera zbog planiranja terorističkog napada!
Rusija, ilustracija, Foto: Youtube printscreen

brza reakcija

SPREČENA KATASTROFA: Ruska služba bezbednosti uhapsila tinejdžera zbog planiranja terorističkog napada!

"Federalna služba bezbednosti sprečila je teroristički napad u Tambovu. Ruski državljanin rodjen 2003. godine zadržan je zbog planiranja zločina", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je sprečila teroristički napad u gradu Tambov i uhapsila tinejdžera pod sumnjom da je planirao napad.

"Federalna služba bezbednosti sprečila je teroristički napad u Tambovu. Ruski državljanin rodjen 2003. godine zadržan je zbog planiranja zločina", navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Službenici FSB zaplenili su, u iznajmljenom stanu tinejdžera, eksplozive, komponente i priručnike za izradu eksplozivnih naprava kao i sredstava za komunikaciju.

Ruski istražni komitet u Tambovskoj oblasti pokrenuo je krivični postupak na osnovu članova krivičnog zakona koji se odnose na pripreme za teroristički napad.

U saopštenju istražnog komiteta je navedeno da je sedamnaestogodišnjak bio student.

"Prema istražiteljima, optuženi, pristalica ideje o destruktivnoj supkulturi, planirao je da izvrši teroristički napad u zgradi u Tambovu, koristeći ručno izradjenu eksplozivnu napravu na osnovu onlajn priručnika", navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.