SAD UVELE SANKCIJE BAŠAROVOJ ŽENI: Pazite samo zbog čega!
Majk Pompeo, Foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO

NEVEROVATNO

SAD UVELE SANKCIJE BAŠAROVOJ ŽENI: Pazite samo zbog čega!

Protiv supruge Bašara Asada Amerika je već uvela sankcije – ona je ranije uključena na sankcioni spisak Ministarstva finansija SAD

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije protiv supruge predsednika Sirije Bašara Asada i njenih najbližih rođaka, saopštio je šef američkog Stejt departmenta Majk Pompeo.

- Stejt department uvodi sankcije Asmi Asad, supruzi Bašara Asada, zbog ometanja napora na promovisanju političkog rešenja sirijskog sukoba - navodi se u saopštenju Pompea.

Kako se navodi, „Asma je u interesu režima pomagala konsolidaciju ekonomske i političke vlasti, između ostalog, i uz pomoć svojih takozvanih dobrotvornih i građanskih organizacija“.

Pored Asadove supruge, sankcije se uvode i protiv četiri njena najbliža rođaka koji su se, prema mišljenju Vašingtona, obogatili „na račun stradanja Sirijaca“.

Protiv supruge Bašara Asada Amerika je već uvela sankcije – ona je ranije uključena na sankcioni spisak Ministarstva finansija SAD.

Podsetimo, Pompeo je u junu 2020. godine saopštio da Vašington uvodi nove sankcije Siriji u skladu sa Zakonom o zaštiti civila u Siriji („Cezarov zakon“). Sankcije su uvedene protiv 14 osoba, između ostalog i supruge predsednika Sirije Bašara Asada – Asme Asad i njegove sestre Bušre Asad. Na sankcioni spisak je uvrštena i 21. organizacija.

Predsednik SAD Donald Tramp je krajem 2019. godine potpisao Zakon o zaštiti civila u Siriji, poznat i kao „Cezarev zakon“, koji je stupio na snagu 1. juna, i uključuje sankcije koje utiču na gotovo sve sfere sirijske ekonomije.

(Espreso.co.rs/Sputnjik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.