NAROD JERMENIJE PODIGAO ŠATORE ISPRED ZGRADE VLADE: Žele da najure premijera!
Jerevan, Foto: Printscreen/Youtube

jerevan

NAROD JERMENIJE PODIGAO ŠATORE ISPRED ZGRADE VLADE: Žele da najure premijera!

Stotine pristalica jermenske opozicije podigle su danas šatore ispred zgrade vlade u Jerevanu i nastavile kampanju za smenu premijera Nikole Pašinijana

Objavljeno:

Nezadovoljni demonstranti zahtevaju da Pašinijan podnese ostavku jer je, kako tvrde, loše rukovodio krvavim šestonedeljnim konfliktom u Nagorno-Karabahu koji se okončao mirovnim sporazumom u kojem je posredovala Rusija, ali i velikim teritorijalnim ustupcima u korist Azerbejdžana, preneo je Rojters.

Demonstranti su zapretili da će danas pozvati svoje sunarodnike na opšti štrajk, a kada se pojavila policija zavijorile su se zastave Jermenije.

"Podigli smo šatore i nameravamo da spavamo ovde, da ostanemo koliko god je potrebno, ali Pašinijan mora da podnese ostavku", izjavio je Iškan Sagatelijan, opozicioni političar, preneo je TAS.

Pašinijan, koji je preuzeo premijersku funSave and publishkciju nakon mirne revolucije u maju 2018. godine, odbija da podnese ostavku.

Iako je u pratnji više hiljada ljudi u subotu na vojnom groblju u Jerevanu prisustvovao komemoraciji vojnicima koji su izgubili život tokom konflikta u Nagorno Karabahu, Pašinijan je tokom prolaska gradskim ulicama bio izložen povicima nezadovojnih građana koji su mu uzvikivali "Nikola je izdajnik", prenela je ranije jermenska televizija.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.