KREMLJ REAGOVAO NAKON ODLUKE SPORTSKOG SUDA: Branićemo naše interese u međunarodnom sportu!
Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen/Youtube

razočarani

KREMLJ REAGOVAO NAKON ODLUKE SPORTSKOG SUDA: Branićemo naše interese u međunarodnom sportu!

"Naravno, negativno se odnosimo prema toj odluci. Ali istovremeno, naši sportski rukovodioci su već istakli da je najvažnije da sportisti imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Peskov...

Objavljeno: 14:25h

Kremlj žali zbog odluke Sportskog arbitražnog suda da zabrani predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da posećuje Olimpijske igre i druge međunarodne sportske događaje, ali će uprkos tome Rusija nastaviti da štiti svoje interese svim raspoloživim sredstvima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno, negativno se odnosimo prema toj odluci. Ali istovremeno, naši sportski rukovodioci su već istakli da je najvažnije da sportisti imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, to će pomoći ruskim sportistima da „sačuvaju međunarodnu kvalifikaciju i sportsku formu“, što je od izuzetnog značaja.

Uprkos odluci suda, Rusija će nastaviti da održava maksimalno bliske kontakte sa međunarodnim sportskim organizacijama.

„Nastavićemo taj dijalog, nastavićemo da štitimo naše interese svim raspoloživim sredstvima“, rekao je Peskov.

Podsetimo, Sportski arbitražni sud zabranio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da dve godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i svetskim prvenstvima. Zabrana suda se odnosi na „predstavnike ruske vlade“. Kako se navodi u specijalnom paragrafu odluke, predstavnici vlade su „zamenici ministara, ministri, zamenici premijera, premijer i predsednik Ruske Federacije“.

Sportski arbitražni sud je stao na stranu Svetske antidoping agencije (VADA) u sporu sa Ruskom antidoping agencijom (RUSADA) – ruski sportisti neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod ruskom zastavom do 16. decembra 2022. godine.

Osim toga, Rusada je dužna da agenciji VADA plati iznos od 1,27 miliona dolara kao naknadu za troškove koje je VADA imala od januara 2019. do datuma odluke.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.