EVROPSKE ZEMLJE SU U DUHOVNOM RASULU I RAZVRATU: Oglasio se RUSKI MITROPOLIT sa prejakom PORUKOM!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

razvrat

EVROPSKE ZEMLJE SU U DUHOVNOM RASULU I RAZVRATU: Oglasio se RUSKI MITROPOLIT sa prejakom PORUKOM!

Kako kaže, za ono što se dešava u Evropi delimično su krivi i sami Evropljani. Mitropolit im je posavetovao da se mole i pokaju

Objavljeno:

Evropske zemlje su u stanju duhovne katastrofe, dok se Rusija vraća duhovnim tradicijama, rekao je Sputnjiku poglavar Ruske pravoslavne staroobredničke crkve, mitropolit Kornelije.

Stanje u kome se sada nalazi Evropa može se nazvati duhovnom katastrofom. Brišu se granice između dozvoljenog i nedozvoljenog, između korisnog i nepristojnog. Vlada nedostatak duhovnosti, razvrat“, rekao je mitropolit Kornelije.

Kako kaže, za ono što se dešava u Evropi delimično su krivi i sami Evropljani. Mitropolit im je posavetovao da se mole i pokaju.

Kada je reč o Rusiji, mitropolit Kornelije smatra da je u toku „postepeno vraćanje duhovnim tradicijama koje čuvaju pravoslavni staroverci“.

Staroobredništvo je sveta religijska kultura, to je način života i razmišljanja u skladu sa idealima jevanđelskog morala i pogleda na svet. Staroobredništvo je čvrstina, strpljivost, snaga i krotkost, duh i poniznost. Nema sumnje da su ideali staroveraca aktuelni i potrebni u današnjem društvu. Pravoslavno staroobredništvo nije samo poštovana istorija, nego i dostojna budućnost Rusije“, rekao je naš sagovornik.

Krajem devedesetih, posle više od 300 godina raskola, Ruska pravoslavna staroverska crkva bila je priznata u Moskovskoj patrijaršiji. Naravno, nema reči o ponovnom spajanju crkava, ali međukonfesionalni dijalog je uspostavljen i uspešno se vodi. Danas je u toku proces zbližavanja i prevazilaženja istorijske nepravde raskola. U mnogim pravoslavnim hramovima se služi bogosluženje po starim obredima. Ulazeći u pravoslavne crkve, staroverci se mogu krstiti sa dva prsta.

(Espreso.co.rs/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.