SITUACIJA JE IZUZETNO TEŠKA, ALI VAKCINA DAJE NADU! Dr Pelemiš: Zaražen je veliki broj zdravstvenih radnika!
Ističe da je ceo svet u problemu, a ne samo Srbija, Foto: Printscreen

NIJE NAIVNA SITUACIJA

SITUACIJA JE IZUZETNO TEŠKA, ALI VAKCINA DAJE NADU! Dr Pelemiš: Zaražen je veliki broj zdravstvenih radnika!

Ističe da je ceo svet u problemu, a ne samo Srbija

Objavljeno:

Situacija u Srbiji je izuzetno teška i ozbiljna, jer se veliki broj pacijenata zaraženih virusom korona nalazi na bolničkom lečenju, a veliki broj zaraženih je i među zdravstvenim randicima, ocenio je danas infektolog Mijomir Pelemiš.

- Zdravstveni radnici su umorni, kapaciteti su puni, ali se uvek nađe mesto za svakog pacijenta - rekao je Pelemiš nakon sastanka direktora kovid bolnica u Srbiji sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

On je naveo da je do dolaska vakcine neophodno strogo pridržavanje mera i upozorio da je virus ušao i u porodice zdravstvenih radnika.

- Cele porodice zdravstvenih radnika su zaražene što znači da je sve manje njih koji mogu da bruinu o pacijentima - rekao je Pelemiš.

Ističe da je ceo svet u problemu, a ne samo Srbija, i da ne sme da se govori da je situacija dobra ako nije.

Kako kaže, virus korona jeste mutirao, ali se ništa nije promenilo.

- Sve je više teških pacijenata, jer je mnogo ljudi zaraženo, leče se kod kuće dođu kasno kod lekara. Neki lekari leče pacijente u kućnim uslovima, a da za to nisu kvlaifikovani - upozorio je Pelemiš.

On je naveo da u situaciji kada je u bolnicama više od 9.000 zaraženih virusom korona, kada se povećava broj umrlih i broj pacijenata na respiratoru ne može se reći da je situacije dobra.

- Vakcina daje nadu. Jedan broj zemalja počeo je da primenjuje vakcine, i nadam se da ćemo i mi uskoro - zaključio je Pelemiš.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.