NEŠTO JEZIVO SE DEŠAVA KONJIMA U FRANCUSKOJ: Cela nacija je na nogama zbog ovog UŽASA!
Konj, Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

NEŠTO JEZIVO SE DEŠAVA KONJIMA U FRANCUSKOJ: Cela nacija je na nogama zbog ovog UŽASA!

Ovi podaci značajno podrivaju pretpostavku o velikom kriminalnom fenomenu, velikom broju počinilaca i različitim metodama povređivanja životinja

Objavljeno:

U Francuskoj je bilo gotovo 500 slučajeva sakaćenja konja u 2020. godini, ali samo 16 procenata rezultat je ljudske aktivnosti, a tri četvrtine slučajeva su povrede prouzrokovane prirodnim delovanjem, rekli su u utorak izvori bliski slučaju.

Ovi podaci značajno podrivaju pretpostavku o velikom kriminalnom fenomenu, velikom broju počinilaca i različitim metodama povređivanja životinja. Talas sakaćenja konja ovog leta, od kojih su neki bili fatalni, izazvao je pravu psihozu u Francuskoj, pa je sredinom septembra pravosudna policija osnovala istražni tim za slučaj.

Početkom decembra policija je identifikovala blizu 500 sakaćenja, prema izvoru bliskom slučaju koji je rekao Frans presu da je bilo oko 80 slučajeva ljudske aktivnosti, ili 16 procenata. Oko 60 slučajeva se istražuje kako bi se uklonile sumnje, a oko 360 slučajeva (ili 72 procenta) rezultat je prirodne akcije, dodao je isti izvor.

U septembru se širom Francuske povećao broj slučajeva sakaćenja genitalija, ušiju ili posekotina na telu konja i pokrenuto je oko 200 istraga, ali je samo oko 30 otkriveno da su ljudi, navodi policija. Ministarstvo poljoprivrede je takođe uspostavilo savetodavno telo za vlasnike kopitara. Od početka su ova sakaćenja zbunjivala istražitelje. Počinioci su, po njihovom mišljenju, imali različite motive. Nacionalna žandarmerija pozvala je Međuresornu misiju za budnost i borbu protiv sektaškog zlostavljanja (Miviludes) da se pridruži istragama.

Svaki slučaj je proučavan i uključivao je veterinarski pregled, obdukciju i analizu kako bi se prikupilo što više tragova. Do sada je samo jedan vlasnik naišao na dva napadača na njegove ponije. Opisao je jednog od njih, napravljen je foto-robot, ali do sada mu nisu ušli u trag. U nekim slučajevima, obdukcijom je zaključeno da se radi o sakaćenju lešinara nakon konjske smrti. U Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, gde su u prošlosti zabeleženi talasi sakaćenja konja, zaključak dugih i iscrpnih istraga je da je većina povreda nastala slučajno ili da su ih lisice i gavrani naneli posle konjske smrti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.